6x broodvervangers

Heb je geen zin in brood of wil je minder brood eten? Dan zijn deze zes alternatieven voor brood wat voor jou. En ze zijn nog lekker ook!

  • Havermout
  • Eieren
  • Salade
  • Yoghurt
  • Pannenkoeken
  • Soep

Havermout

Terug van weggeweest: Havermout! Havermout is lekker, makkelijk en een stuk gezonder dan brood. Je kan alle kanten op met havermout, van havermoutpap tot havermoutpannenkoeken. Allemaal even lekker!

Eieren

Gekookte eieren, een (groente!) omelet of gebakken eieren. Met eieren zit je altijd goed! Voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte geven je langer een voldaan gevoel waardoor je minder snel opnieuw honger krijgt. Eieren zijn dan ook de perfecte keuze voor het ontbijt maar ook voor de lunch!

Salade

Een goed gevulde salade is een prima broodvervanger! Salade zit vaak boordevol groente en dat is lekker gezond. Groenten leveren flink wat vezels, die ook hard nodig hebt wanneer je minder brood eet. Daarbij zijn salades makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld school of werk en snel klaar! Tip. Voeg wat extra peulvruchten toe aan je salade zoals kikkererwten of linzen. Dan krijg je net wat extra vezels en eiwitten binnen!

Yoghurt

Neem bijvoorbeeld een bak yoghurt of kwark. Die bevatten veel eiwitten en houden je daarom langer verzadigd. Lekker met fruit en eventueel (glutenvrije) muesli. Zo heb je ook meteen je portie fruit van de dag binnen!

Pannenkoeken

Ontbijt of lunch je graag met iets zoet? Maak er dan een gezonde pannenkoek van, bijvoorbeeld door twee eieren en een geprakte banaan te mixen. Wil je liever toch iets stevigers? Vervang dan de tarwemeel met boekweit of havermout. Een ideaal alternatief voor brood!

Soep

Een lekkere warme soep tijdens de lunch is heerlijk! Vooral op een koude winterse dag. Soep zit vaak ook boordevol groenten, dus dat is +1. Maak je soep wel zelf, want in de blikken en pakjes in de supermarkt zitten vaak onnodige E-nummers. Maak bijv. een heerlijke verse tomaten of een goed gevulde erwtensoep!

Meer lezen

Verschillende soorten patat

Raspatat: wat is het en hoe smaakt het?

Wat is Raspatat? Is het van aardappelen gemaakt? En wat is het verschil met gewone patat? Je leest het hier!

Alles over Raspatat
Volkorenbrood

10x de bekende broodsoorten

Brood is voor veel mensen onmisbaar; als ontbijt of bij de lunch. 'Hoe bruiner je brood, hoe gezonder?' Maar is dat echt waar? We zetten alles voor je op een rijtje!

Lees meer over bekende broodsoorten
Bladeren van kool

5x gezonde groentesoorten

Niet ieder groentesoort is hetzelfde. Leer de verschillen in voedingsstoffen kennen middels onze top 5 van favoriete gezonde groentesoorten!

Lees meer over gezonde groentesoorten