Liefde gaat door de maag

Of het nu je partner, je beste vriend(in), je gezin of andere familieleden zijn: op valentijnsdag wil je de dag het liefst beginnen met de mensen die je liefhebt. Maar hoe zorg je ervoor dat je ontbijtje extra speciaal wordt, en wat haal je hiervoor allemaal in huis? Wij geven je tips en ontbijtpakketten om jouw valentijnsontbijt extra bijzonder te maken.

1. Hotelontbijt op bed

Serveer het ontbijtje op bed! Misschien klinkt het een beetje als een cliché, maar je weet wel zeker dat je het ontbijt op deze manier extra speciaal maakt. Om dat hele ontbijt te sjouwen is het wel zo makkelijk om alles in kleine vorm op het dienblad te kunnen leggen, toch?

2. Zoet voor de echte zoetekauw

Vind jij het ontbijt hét moment van de dag om iets zoets te eten? Of vier jij de liefde gewoon het allerliefst met chocolade, zoete broodjes en feestelijke taartjes? Met zoete broodjes, roze koeken en een lekkere muffin, heeft dit ontbijt alles voor een romantisch begin van de dag. Als je iets meer tijd hebt om te bakken, kan je natuurlijk ook zelf aan de slag. Want zeg nou zelf: wiens hart verover je nou niet met iets dat je helemaal zelf hebt gemaakt?

3. Champagne ontbijt

Ook op Valentijnsdag valt er wat te vieren. En vieren doen we met... Champagne! Zo begin je de dag meteen als een feestje. Een echt champagne ontbijt volstaat natuurlijk niet met alleen een glas bubbels. Je kan hierbij helemaal all-out gaan: vers fruit, croissantjes, broodjes en voldoende keuze aan (luxe) beleg. Ook jus d’orange doet het super goed met champagne, je kan er zelfs heerlijke mimosa’s van maken.

4. Gezond valentijnsontbijt

Een valentijnsontbijt hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het ongezond hoeft te zijn. Je kan kiezen voor een smoothiebowl, zuivel met ontbijtgranen of voor havermoutpap. Ben je toch meer van het hartige ontbijt? We hebben genoeg inspiratie voor gezond en mager broodbeleg. Ook deze kan je extra feestelijk maken door ze op bordjes te leggen en toppings erbij te serveren, zoals komkommer, plakjes tomaat en natuurlijk vers fruit!

5. Vegan/vegetarisch valentijnsontbijt

Wil jij je geliefde verassen zonder dierlijke producten te gebruiken? Dan komt dit ontbijtpakket vast goed van pas. Maak een smoothiebowl, havermoutpap of ontbijt met een van onze vegan taarten. Niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens supergezond.

6. Los op de versiering!

Met kleine aanpassingen maak je het ontbijt gemakkelijk extra romantisch en feestelijk. Doe de yoghurt of de smoothie in een (cocktail)glas, leg het beleg (kaas en vleeswaren) op een bordje in plaats van in de verpakking en de broodjes in een mandje. Met roze kaarsjes, rozenblaadjes en roze servetten kan je natuurlijk sowieso helemaal los gaan. Oh, en waarschijnlijk heeft niemand er problemen mee als er (hartjes) snoepjes op tafel liggen!

Meer lezen?

Zo dek je de tafel volgens de etiquette

Wat zijn de tafeletiquette ook alweer?

Van een mooi bord kun je niet eten, maar met een mooi gedekte tafel maak je al je gasten blij. Maar ehh… Hoe heurt dat eigenlijk ook alweer? Wij zetten het nog even allemaal op een rijtje.

Ontdek de tafeletiquette
Kopje cappuccino

Cappuccino maken

Thuis lekker genieten van een overheerlijke cappuccino? Dat kan, met ons stappenplan maak je de lekkerste cappuccino gewoon zelf!

Maak de lekkerste cappuccino
Alles voor een romantische Valentijnsdag

Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag om jouw (stille) geliefde te laten weten hoe speciaal hij/zij voor je is.Ook bij Albert Heijn shop je mooie valentijnscadeaus.

Bekijk alles voor Valentijnsdag