5x tips voor Valentijnsontbijt

Valentijnsontbijt zelf maken

Of het nu je partner, je beste vriend(in), je gezin of andere familieleden zijn: Valentijnsdag wil je het liefst beginnen met de mensen die je liefhebt. Het liefst ga je het Valentijsontbijt zelf maken. Maar hoe zorg je ervoor dat dit Valentijnsontbijt extra speciaal wordt, en wat haal je hiervoor allemaal in huis? Wij geven je 5 tips voor het meest romantische, zelfgemaakte Valentijnsontbijt.

  1. Ga voor zelfgemaakt
  2. Serveer iets met chocolade
  3. Houd thuis een boozy brunch
  4. Ga voor gezond
  5. Vergeet de versiering niet

1. Ga voor zelfgemaakt

Wat je ook maakt, met een zelfgemaakt Valentijnsontbijt kan je eigenlijk niet de mist in gaan. Niks doet het tenslotte beter dan de geur van versgebakken croissantjes in de ochtend. Of wat dacht je van een zelfgebakken pannenkoeken, verse scones of een knapperig zelfgebakken brood? Toch niet helemaal zeker of het wel goed uit de oven komt? Misschien ben jij wel een meester in het bakken van scrambled eggs.

2. Serveer iets met chocolade

Chocolade is niet alleen de sleutel tot succes, het is ook nog eens op en top romantisch voor bij het Valentijnsontbijt. Maak smeuïge chocolade brownies, een luchtige chocolademousse of bak iets anders met chocolade. Kan je van al dat bakken sowieso geen chocola maken? Een plateau met bonbons of brokken van je favoriete chocolade doen het net zo goed. Of wat dacht je van een heerlijke chocoladefondue?

3. Houd thuis een boozy brunch

Op Valentijnsdag valt er wat te vieren. En vieren doen we met... Champagne! Zo begin je de dag hoe dan ook als een feestje. Op een normale dag zou je er misschien niet zo snel een fles alcohol bij pakken op de (vroege) ochtend. Des te meer reden om dit voor Valentijnsdag wel te doen! Drink een glas verse jus d’orange bij je champagne, of gooi ze door elkaar heen en maak er heerlijke mimosa’s van.

4. Ga voor gezond

Geef je Valentijnsontbijt een gezonde draai door zelf een smoothie te mixen. Niet alleen heb je al je vitaminen zo meteen binnen, door rood fruit te gebruiken kleur je zo ook makkelijk je tafel roze. Win-win situatie dus! Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een heerlijke smoothiebowl te maken. Top ‘m af met jouw favoriete toppings: kokosvlokken, granola, vers fruit, dadels en wat munt om het af te leren. Wij zouden het wel weten…

5. Vergeet de versiering niet

Met kleine aanpassingen maak je het ontbijt gemakkelijk extra romantisch en feestelijk. Doe de yoghurt of de smoothie in een (cocktail)glas, leg het de kaas en vleeswaren op een bordje in plaats van in de verpakking en doe de broodjes in een mandje. Met roze kaarsjes, rozenblaadjes en roze servetten kan je helemaal los gaan. Oh, en waarschijnlijk heeft niemand er problemen mee als er (hartjes) snoepjes op tafel liggen. Bekijk onze 10 tips om je bord mooi op te maken

Meer lezen?

3x Valentijnsmenu

Lekker eten maakt een avond met je geliefde nóg romantischer. Maar waarom duur uiteten gaan als je ook een luxe en lekker Valentijnsdiner thuis kan organiseren?

Bekijk 3 menu's voor Valentijnsdag
Romantisch valentijnsmenu

Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag om jouw (stille) geliefde te laten weten hoe speciaal diegene voor je is. Ook bij Albert Heijn shop je mooie valentijnscadeaus.

Bekijk alles voor Valentijnsdag
Alles voor een romantische Valentijnsdag

10x tips om je bord mooi op te maken

Tuurlijk: het gaat allemaal om de smaak... Maar het oog wil ook wat, zéker als je de blits wil maken bij een diner. Wil je je bord eruit doen zien als in een restaurant?

Bekijk de 10 tips