Valentijnsontbijt zelf maken

Of het nu je partner, je beste vriend(in), je gezin of andere familieleden zijn: Valentijnsdag wil je het liefst beginnen met de mensen die je liefhebt. Het liefst ga je het Valentijsontbijt zelf maken. Maar hoe zorg je ervoor dat dit Valentijnsontbijt extra speciaal wordt, en wat haal je hiervoor allemaal in huis? Wij geven je 6 tips voor het meest romantische, zelfgemaakte Valentijnsontbijt.

Brood en croissantjes

1. Komt voor de bakker

Wat je ook maakt, met een zelfgemaakt Valentijnsontbijt kan je eigenlijk niet de mist in gaan. Niks doet het tenslotte beter dan de geur van versgebakken croissantjes in de ochtend. Of wat dacht je van een zelfgebakken pannenkoeken, verse scones of een knapperig zelfgebakken brood? Toch niet helemaal zeker of het wel goed uit de oven komt? Misschien ben jij wel een meester in het bakken van scrambled eggs.

Browniestukken

2. Chocolate lovers verzamelen

Chocolade is niet alleen de sleutel tot succes, het is ook nog eens op en top romantisch voor bij het Valentijnsontbijt. Maak smeuïge chocolade brownies, een luchtige chocolademousse of bak iets anders met chocolade. Kan je van al dat bakken sowieso geen chocola maken? Een plateau met bonbons of brokken van je favoriete chocolade doen het net zo goed. Of wat dacht je van een heerlijke chocoladefondue?

Vier glazen rose champagne

3. Boozy brunch

Op Valentijnsdag valt er wat te vieren. En vieren doen we met... Champagne! Zo begin je de dag hoe dan ook als een feestje. Op een normale dag zou je er misschien niet zo snel een fles alcohol bij pakken op de (vroege) ochtend. Des te meer reden om dit voor Valentijnsdag wel te doen! Drink een glas verse jus d’orange bij je champagne, of gooi ze door elkaar heen en maak er heerlijke mimosa’s van.

Smoothiebowl met rood fruit en kokos

4. Smoothie(bowl)

Geef je Valentijnsontbijt een gezonde draai door zelf een smoothie te mixen. Niet alleen heb je al je vitaminen zo meteen binnen, door rood fruit te gebruiken kleur je zo ook makkelijk je tafel roze. Win-win situatie dus! Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een heerlijke smoothiebowl te maken. Top ‘m af met jouw favoriete toppings: kokosvlokken, granola, vers fruit, dadels en wat munt om het af te leren. Wij zouden het wel weten…

Ontbijt op dienblad met rozenblaadjes

5. Versiering en borden opmaken

Met kleine aanpassingen maak je het ontbijt gemakkelijk extra romantisch en feestelijk. Doe de yoghurt of de smoothie in een (cocktail)glas, leg het de kaas en vleeswaren op een bordje in plaats van in de verpakking en doe de broodjes in een mandje. Met roze kaarsjes, rozenblaadjes en roze servetten kan je helemaal los gaan. Oh, en waarschijnlijk heeft niemand er problemen mee als er (hartjes) snoepjes op tafel liggen.

6. Kies één van onze 5 ontbijtboxen

Meteen een Valentijnsontbijt box bestellen? Met één klik heb je het hele Valentijnsontbijt in je mandje.

  1. Champagne Valentijnsontbijt. Een echt champagne-ontbijt volstaat natuurlijk niet met alleen een glas bubbels. Je kan hierbij helemaal all-out gaan: vers fruit, croissantjes, broodjes en voldoende keuze aan (luxe) beleg. 

  1. Valentijnsontbijt op bed. Misschien klinkt het een beetje cliché, maar je weet wel zeker dat je het ontbijt op deze manier extra speciaal maakt. Aangezien het hele ontbijt versjouwt moet worden is het wel zo makkelijk om alles in kleinverpakking op het dienblad te leggen, toch?

  1. Zoet Valentijnsontbijt. Vind jij het ontbijt hét moment van de dag om iets zoets te eten? Met zoete broodjes, roze koeken en een lekkere muffin, heeft dit ontbijt alles voor een romantisch begin van de dag. 

  1. Gezond Valentijnsontbijt. Een Valentijnsontbijt hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het ongezond hoeft te zijn. We hebben genoeg inspiratie voor gezond en mager broodbeleg. Ook deze kan je extra feestelijk maken door ze op bordjes te leggen en toppings erbij te serveren, zoals komkommer, plakjes tomaat en natuurlijk vers fruit!

  1. Plantaardig Valentijnsontbijt. Wil jij je geliefde verrassen met een heerlijk plantaardig Valentijnsontbijt? Met dit ontbijtpakket maak je een toast met avocado en een heerlijke smoothie met banaan en aardbeien. Niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens supergezond.

Meer lezen?

Romantisch valentijnsmenu

3x Valentijnsmenu

Lekker eten maakt een avond met je geliefde nóg romantischer. Maar waarom duur uiteten gaan als je ook een luxe en lekker Valentijnsdiner thuis kan organiseren?

Bekijk 3 menu's voor Valentijnsdag
Alles voor een romantische Valentijnsdag

Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag om jouw (stille) geliefde te laten weten hoe speciaal diegene voor je is. Ook bij Albert Heijn shop je mooie valentijnscadeaus.

Bekijk alles voor Valentijnsdag

10x tips om je bord mooi op te maken

Tuurlijk: het gaat allemaal om de smaak... Maar het oog wil ook wat, zéker als je de blits wil maken bij een diner. Wil je je bord eruit doen zien als in een restaurant?

Bekijk de 10 tips