5x meest gestelde vraag over kamillethee

Kamillethee, onze favoriet voor het slapen gaan. Deze rustgevende thee is niet alleen heel lekker, maar heeft ook een aantal gezondheidsvoordelen. Wij geven antwoord op de 5 meestgestelde vragen over kamillethee.

1. Wat is kamillethee?

Dit is een thee die gemaakt wordt van gedroogde kamillebloemen. De smaak is zacht, bloemig en is cafeïnevrij. Er zijn vele soorten kamille en we gebruiken er 2 om thee van te trekken. Namelijk de Duitse kamille (Matricaria Recutita) en de Romeinse kamille (Chamaemelum Nobile).

Gedroogde kamille

2. Waar is kamillethee allemaal goed voor?

Kamille werkt goed tegen ontstekingen en werkt rustgevend. Het is een prima thee om voor het slapen te drinken. Ook lijkt het goed te werken bij prikkelbare darmen, maagklachten, PMS of migraine. Een wondermiddeltje dus! 

3. Hoe veel kamillethee mag je drinken?

Er is geen maximale hoeveelheid bekend voor het drinken van kamillethee. Je kan er zoveel van drinken als je zelf lekker vindt. Met al 2 koppen per dag zal je zien dat je je al beter gaat voelen en de gezondheidsvoordelen van kruidenthee zal ervaren. Tip! Maak ijsthee van je kamillethee met een beetje citroen. Zo hou je het lekker gevarieerd.
Kopje kamillethee

4. Hoe kan je kamillethee het beste bewaren?

Bewaar je thee droog en op kamertemperatuur, bijvoorbeeld in een theeblik of een potje in de kast. Zo blijft de geur, kleur en smaak van de thee helemaal goed.

5. Waar komt kamillethee vandaan?

De kamilleplant komt origineel uit Zuid-Europa, maar tegenwoordig groeit ze ook in delen van Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Ze groeit het beste op zonnige en open plekken. In het wild zie je ze daarom ook wel op dijken, langs de weg in de berm en in open tuinen en plantsoenen.
Verse kamillethee

Meer lezen?

Kopjes en pot thee

Theesoorten

De wereld van thee is eindeloos. Er bestaan oneindig veel soorten en smaken. Hoe kan het dan dat elke thee toch anders smaakt?

Lees meer over theesoorten
Matchapoeder

Matcha thee

Pas op; matcha thee is hot! Op steeds meer plekken zie je producten met matcha voorbij komen. Niet alleen in thee, maar ook in smoothies of bijvoorbeeld koffies.

Meer weten over matcha?

Chai latte

Wat is er zo bijzonder aan deze thee met melk? Is chai latte eigenlijk gezond? En hoe maak je de lekkerste chai latte? Lees verder!

Maak zelf chai latte