Inspiratie

Inspiratie over alledaagse dingen

Gezonder eten, duurzamer leven, op de kleintjes letten en feestdagen. We zijn er erg druk mee. Daarom vind je hier inspiratie om de alledaagse dingen nét wat leuker te maken. Of makkelijker.

Seizoensgroente- en fruit

Groente en fruit uit het seizoen, van eigen bodem, zijn het allerlekkerst. Ze zijn verser, goedkoper en je weet precies waar ze vandaan komen.

Bekijk seizoensgroente- en fruit
Groene asperges

6x de beste snacks voor in de avond

Er zijn een heleboel snacks die je zonder schuldgevoel kan pakken, en wij delen hier de 6 beste met je. Gezond, lekker en makkelijk om te maken.

Bekijk gezonde snacks voor in de avond
Gezonde snacks voor in de avond

Zelf jam maken: hoe doe je dat?

Zelf jam maken is leuk om te doen, niet moeilijk en het eindresultaat is om van te smullen. Nog een pluspunt: het is heel geschikt om kinderen bij te laten helpen. Maar hoe maak je je eigen jam?

Bekijk de tips
Potje zelfgemaakte jam

Dé acht meest populaire cocktails

Hoeveel cocktailsoorten ken jij eigenlijk al? We helpen je graag op weg met de acht meest bekende cocktails en daarbij ook nog eens recepten om zelf aan de slag te gaan.

Lees meer over soorten cocktails
De acht meest populaire cocktails

Vegetarische borrelrecepten

Zin in een vegetarische borrel? Hier vind je de lekkerste vegetarische hapjes. Van mezze met zelfgemaakt platbrood tot gevulde eitjes.

Bekijk alle recepten
Vegetarische borrel

6 weetjes over rosé wijn

Welke soorten rosé zijn er? Welke kan je het beste kiezen? Is het drinken van rosé gezonder dan witte of rode wijn? En hoe komt rosé eigenlijk aan zo’n roze kleur?

Lees alles over rosé
Glazen rosewijn

Orzo: alles wat je moet weten

Orzo! Deze kleine rijst look-a-like staat voor veel meer dan dat. Van soep tot risotto, orzo voelt zich echt overal thuis. Alleen wat is orzo precies en waar wat kan je er allemaal mee?

Lees alles over orzo
Twee hoopjes orzo

Meer lezen?