Inspiratie over alledaagse dingen

Gezonder eten, duurzamer leven, op de kleintjes letten en feestdagen. We zijn er erg druk mee. Daarom vind je hier inspiratie om de alledaagse dingen nét wat leuker te maken. Of makkelijker.

Inspiratie voor de feestdagen

Kerst in coronatijd

Samen vieren we de feestdagen. Met de hele familie, vrienden of kennisen. Lees alles over hoe jij in deze periode mooie momenten kan delen.

Lees meer over samen kerst vieren

Pepernoten vs. kruidnoten

Niet alleen de Sint komt elk jaar terug, maar ook de vraag wat nu het verschil is tussen kruidnoten en pepernoten. Ze zijn allebei heerlijk op je verlanglijstje, en om zelf te bakken!

Lees er hier meer over

Wat heb je allemaal nodig voor gourmetten?

Het is een hele klus om niets te vergeten wanneer je gaat gourmetten. Geen nood, wij helpen graag met een overzichtelijk gourmet boodschappenlijstje.

Tips voor je gourmet-boodschappenlijstje

4 dips en tips voor kaasfondue

Wij geven je vier tips voor dips in de kaasfondue, en geven nog meer tips voor jouw perfecte (Sinter)kaasavond.

Bekijk 4 dips en tips

Deze 8 rode wijnsoorten moet je kennen

Kom jij op de wijnkaart niet verder dan een merlot of een cabernet sauvignon? Wij vertellen je alles over 8 rode wijnsoorten, zodat jij als sommelier door het leven kan!

Alles over rode wijn

Met welke appel krijg je de lekkerste appeltaart?

De dagen worden korter en het wordt weer koud buiten. Tijd om te gaan bakken! Maar welke appels gebruik je nu om de lekkerste appeltaart te maken? We vertellen je er alles over!

Lees meer over appels bij appeltaart

Bestek schoonmaken

Glanzend bestek maakt je avondeten ineens een feestmaal en voor je gevoel waan je je even in een sterrenrestaurant. Met deze tips helpen we je om jouw bestekset weer stralend schoon te maken.

Bekijk hier de tips

Kerst in coronatijd

Samen vieren we de feestdagen. Met de hele familie, vrienden of kennisen. Lees alles over hoe jij in deze periode mooie momenten kan delen.

Hoe vier jij jouw kerst?

5 unieke menu's om thuis uit eten te gaan

Uit eten betekent voor velen verwennerij en gezelligheid. Met onderstaande thuis-uit-eten-menu’s kan je thuis net doen alsof je in een restaurant zit. Je eigen restaurant nog wel!

Lees hier meer over thuis uiteten

Wijn bij kaasfondue

De lekkerste wijn bij kaasfondue is traditiegetrouw een witte wijn. De juiste combinatie wijn en kaas versterken namelijk de smaken van elkaar. Wat precies de juiste combinatie is lees je hier.

Lees hier de tips

Hoe dek je de tafel volgens de etiquette?

Van een mooi bord kun je niet eten, maar met een mooi gedekte tafel maak je al je gasten blij.Maar ehh… Hoe heurt dat eigenlijk ook alweer? Wij zetten het nog even allemaal op een rijtje.

In 5 stappen een perfect gedekte tafel

Wijnsoorten

Er zijn veel wijnsoorten en als beginnende wijndrinker kan je soms weleens verdwalen in de keuze. Probeer jij jouw perfecte wijn bij het kerstmenu te vinden?

Alle wijnsoorten op een rij