Inspiratie

Inspiratie over alledaagse dingen

Gezonder eten, duurzamer leven, op de kleintjes letten en feestdagen. We zijn er erg druk mee. Daarom vind je hier inspiratie om de alledaagse dingen nét wat leuker te maken. Of makkelijker.

Groene asperges

Seizoensgroente- en fruit

Groente en fruit uit het seizoen, van eigen bodem, zijn het allerlekkerst. Ze zijn verser, goedkoper en je weet precies waar ze vandaan komen.

Bekijk seizoensgroente- en fruit
Welke soorten appels zijn er allemaal?

10x populaire appelrassen

Er zijn veel soorten appels, elk met hun eigen smaak en textuur. Wij hebben ze je allemaal voor je op een rijtje gezet.

Alles over de 10 appelsoorten
Potje zelfgemaakte jam

Zelf jam maken: hoe doe je dat?

Zelf jam maken is leuk om te doen, niet moeilijk en het eindresultaat is om van te smullen. Nog een pluspunt: het is heel geschikt om kinderen bij te laten helpen. Maar hoe maak je je eigen jam?

Bekijk de tips
De acht meest populaire cocktails

Dé acht meest populaire cocktails

Hoeveel cocktailsoorten ken jij eigenlijk al? We helpen je graag op weg met de acht meest bekende cocktails en daarbij ook nog eens recepten om zelf aan de slag te gaan.

Lees meer over soorten cocktails
Vegetarische borrel

Vegetarische borrel recepten

Zin in een vegetarische borrel? Hier vind je de lekkerste vegetarische hapjes. Van mezze met zelfgemaakt platbrood tot gevulde eitjes.

Bekijk alle recepten
Glazen rosewijn

6 weetjes over rosé wijn

Welke soorten rosé zijn er? Welke kan je het beste kiezen? Is het drinken van rosé gezonder dan witte of rode wijn? En hoe komt rosé eigenlijk aan zo’n roze kleur?

Lees alles over rosé
Twee hoopjes orzo

Orzo: alles wat je moet weten

Orzo! Deze kleine rijst look-a-like staat voor veel meer dan dat. Van soep tot risotto, orzo voelt zich echt overal thuis. Alleen wat is orzo precies en waar wat kan je er allemaal mee?

Lees alles over orzo

Meer lezen?