Inspiratie over alledaagse dingen

Gezonder eten, duurzamer leven, op de kleintjes letten en feestdagen. We zijn er erg druk mee. Daarom vind je hier inspiratie om de alledaagse dingen nét wat leuker te maken. Of makkelijker.

Groene asperges

Seizoensgroente- en fruit

Groente en fruit uit het seizoen, van eigen bodem, zijn het allerlekkerst. Ze zijn verser, goedkoper en je weet precies waar ze vandaan komen.

Bekijk seizoensgroente- en fruit
Welke soorten appels zijn er allemaal?

10x populaire appelrassen

Er zijn veel soorten appels, elk met hun eigen smaak en textuur. Wij hebben ze je allemaal voor je op een rijtje gezet.

Alles over de 10 appelsoorten
Potje zelfgemaakte jam

Zelf jam maken: hoe doe je dat?

Zelf jam maken is leuk om te doen, niet moeilijk en het eindresultaat is om van te smullen. Nog een pluspunt: het is heel geschikt om kinderen bij te laten helpen. Maar hoe maak je je eigen jam?

Bekijk de tips
Vegan quiche met saus

Vegan weekmenu

Even een weekje vegan eten? Dat kan heel gemakkelijk en is, heel belangrijk, ook nog eens lekker! Wij delen een 7-daags weekmenu met je, zodat jij een weekje vegan kan eten.

Ontdek het weekmenu
Twee sushibowls koolhydraatarm weekmenu

Koolhydraatarm weekmenu

Even een weekje koolhydraatarm eten? Dat kan heel gemakkelijk en is – heel belangrijk – ook nog eens lekker! Wij delen een 7-daags weekmenu met je, zodat jij een weekje koolhydraatarm kan eten.

Ontdek het weekmenu
verschillende gezonde recepten

Gezond weekmenu

Hoe meer groente je eet, hoe beter het is voor je gezondheid. Daarom dagen we je uit om 400 gram groente per dag te eten. Met het Beter Eten-weekmenu wordt het een eitje!

Ontdek het weekmenu
Wintergroente- en fruit

Wintergroente- en fruit

Verwarm jezelf in de koudste tijd van het jaar. Met deze groentesoorten maak je de lekkerste soep, stamppot of ovenschotels. En vergeet de smaakvolle mandarijnen en grapefruit niet.

Bekijk wintergroente- en fruit
Vegan hotdogs met wortels

Verschil vegan, vega en vegetarisch

Plantaardig en vegan worden vaak gebruikt om hetzelfde aan te duiden. Het is toch allebei zonder dierlijke producten? Dat klopt vaak wel, hoewel de 2 termen per definitie anders zijn.

Lees hier het verschil
Winterassortiment voor stamppotten met rookworst, wintergroenten en soepen bij Albert Heijn

Stiekem best lekker die kou

Want wat is er lekkerder dan thuis opwarmen met verse soep, traditionele stamppotten en niet te vergeten heerlijke stoofgerechten? Winter = comfort food. Maar dan wel met een gezonde twist.

Shop voor de winter

Meer lezen?