Inspiratie

Inspiratie over alledaagse dingen

Gezonder eten, duurzamer leven, op de kleintjes letten en feestdagen. We zijn er erg druk mee. Daarom vind je hier inspiratie om de alledaagse dingen nét wat leuker te maken. Of makkelijker.

Seizoensgroente- en fruit

Groente en fruit uit het seizoen, van eigen bodem, zijn het allerlekkerst. Ze zijn verser, goedkoper en je weet precies waar ze vandaan komen.

Bekijk seizoensgroente- en fruit
Groene asperges

Eetbare bloemen

Naast dat bloemen prachtig staan in een vaas, geldt dat ook voor op je bord! Eetbare bloemen kun je gebruiken om een gerecht of bord extra mooi op te maken.

Alles over eetbare bloemen

Schorseneren: alles wat je moet weten

Schorseneren zijn een van de vergeten groente. Hier lees je wat het zijn, hoe je het bereidt, waar ze naar smaken en hoe je ze verwerkt in recepten.

Alles over schorseneren

Alles wat je moet weten over cider

De belangrijkste vraag over cider lijkt te zijn of het moet worden gezien als bier of wijn. Het is beide niet.

Alles over cider

Dé acht meest populaire cocktails

Hoeveel cocktailsoorten ken jij eigenlijk al? We helpen je graag op weg met de acht meest bekende cocktails en daarbij ook nog eens recepten om zelf aan de slag te gaan.

Lees meer over soorten cocktails
De acht meest populaire cocktails

Vegetarische borrelrecepten

Zin in een vegetarische borrel? Hier vind je de lekkerste vegetarische hapjes. Van mezze met zelfgemaakt platbrood tot gevulde eitjes.

Bekijk alle recepten
Vegetarische borrel

6 weetjes over rosé wijn

Welke soorten rosé zijn er? Welke kan je het beste kiezen? Is het drinken van rosé gezonder dan witte of rode wijn? En hoe komt rosé eigenlijk aan zo’n roze kleur?

Lees alles over rosé
Glazen rosewijn

Orzo: alles wat je moet weten

Orzo! Deze kleine rijst look-a-like staat voor veel meer dan dat. Van soep tot risotto, orzo voelt zich echt overal thuis. Alleen wat is orzo precies en waar wat kan je er allemaal mee?

Lees alles over orzo
Twee hoopjes orzo

Meer lezen?