6x toppings voor op je flammkuchen

Inmiddels is Flammkuchen is niet meer weg te denken van de menukaart. Het is heerlijk als snack maar ook als avondeten, met een frisse salade erbij. Flammkuchen is heel dun deeg dat me met allerlei verschillende toppings kunt beleggen. Zo wordt hij vaak belegd met crème fraîche, uienreepjes en spek. Maar er zijn zoveel meer lekkere cominbaties. Wij delen onze zes favoriete flammkuchen toppings!

1. De klassieker

Met spek, uien en basilicum/rozemarijn. Tip: voeg de basilicum/ rozemarijn vlak voor het serveren toe (dus niet voordat hij de oven in gaat) voor een extra lekkere smaak. Een variant op deze klassieker is met mozzarella. Vervang de uien door buffelmozzarella.

2. Flammkuchen met vijgen, geitenkaas en parmaham

Een bekende combinatie, maar oh zo lekker! Deze variant kan je ook heel fijn vegetarisch maken door de Parmaham te vervangen voor verse tijm. Eetsmakelijk!

3. Flammkuchen met courgette en ricotta

Zelfs al regent het pijpenstelen, deze zomerse flammkuchen zorgt ervoor dat in jouw huis de zon schijnt. Romige ricotta en courgette zijn de perfecte combinatie. Serveer het met een frisse (spinazie!) salade en jij zit gebakken!

4. Flammkuchen met zalm en asperges

Flammkuchen met zalm is altijd een succes. En helemaal met asperges erbij! Voeg er ook nog wat rode ui aan toe en jij hebt een feestje op je bord.

5. Flammkuchen met geitenkaas en peer

De combinatie van geitenkaas, peer en noten is een match made in heaven. Dit drietal doet het dus ook geweldig als topping op een flammkuchen. Je kan het deeg belegen met geitenkaas, maar je kan de geitenkaas ook met crème fraîche mengen voor een extra romige topping.

6. Flammkuchen met appel, kaneel en amandelschaafsel 

Deze zoete flammkuchen kun je eten als dessert of lekker als tussendoortje. De combinatie appel, kaneel en amandelschaafsel is natuurlijk een klassieker en past ook perfect op een flammkuchen. In de oven en.. aan tafel!

Meer lezen

De lekkerste rosé wijnen

Is het drinken van rosé gezonder dan witte of rode wijn? En hoe komt rosé eigenlijk aan zo’n roze kleur?

Lees alles over rosé wijnen

10x de bekende broodsoorten

Brood is voor veel mensen onmisbaar; als ontbijt of bij de lunch. 'Hoe bruiner je brood, hoe gezonder?' Maar is dat echt waar? We zetten alles voor je op een rijtje!

Lees meer over broodsoorten

De 7 lekkerste Franse kazen: van brie tot camember

Niets lekkerder dan een kaasplank vol met Franse kazen, toch? We hebben onze 7 toppers voor jou geselecteerd met daarbij de lekkerste recepten.

Lees meer over franze kazen