Hoe maak je zelf de lekkerste cappuccino?

Thuis lekker genieten van een overheerlijke cappuccino? Dat kan. Met ons stappenplan maak je het lekkerste kopje koffie met melk gewoon zelf. En dat binnen een paar minuten. Succes!

Hoe maak je cappuccino met een melkopschuimer?

Cappuccino maken met een melkopschuimer gaat makkelijk en snel. Binnen no-time heb jij melkschuim. Deze stappen zijn belangrijk:

  1. Voeg voldoende melk toe aan de melkopschuimer. Maar niet meer dan aangegeven hoeveelheid. Dan kan je straks nog meer schoonmaken.
  2. Laat de melk opschuimen. Zet de melkopschuimer aan en wacht tot de melk volledig is opgeschuimd.
  3. Maak ondertussen de espresso klaar. Zorg ervoor dat de espresso klaar is tegelijkertijd met het melkschuim. Net opgeschuimde melk schenkt makkelijker.
  4. Schenk het melkschuim in het cappuccinokopje.
  5. Tijd voor een lekker bakkie. Nu kan je genieten van je cappuccino.
  6. Oke, ook nog schoonmaken. Vergeet niet om de melkopschuimer na iedere beurt schoon te maken. Zo voorkom je aangekoekte melkresten.

Welke melk voor de perfecte cappuccino?

De perfecte melk voor cappuccino is stevig, zacht en makkelijk op te schuimen. Halfvolle melk of volle melk is dus perfect. En vaak staat ook op het melkpak of het geschikt is voor cappuccino.Bekijk meer volle melk

Het perfecte evenwicht van espresso en romige melk

Maak zelf de Starbucks Cappuccino die je zo lekker vindt; gebalanceerd, verrukkelijk en heerlijk vertrouwd thuis gemaakt.Bekijk meer koffie van Starbucks

Hoe maak je cappuccino zonder melkopschuimer?

Geen melkopschuimer in huis? Geen probleem. Het kan ook gewoon met de hand. Met deze stappen lukt het je ook om heerlijke melkschuim te maken:

  1. Doe de melk in een pannetje en zet het vuur zachtjes aan.
  2. Klop de melk met een garde tijdens het opwarmen.
  3. Doe dit net zo lang tot de melk verandert in melkschuim.
  4. Schenk het melkschuim bij je shot espresso en jouw cappuccino is klaar.


Tip van de dag: hou het pannetje een beetje schuin, zodat de melk sneller schuimt.

Cappuccino figuurtjes maken

Verras je schatje met een hartje

Aanrader: honing-kokos koffie

Haal het meeste uit jouw dag met deze romige koffie, perfect voor in de ochtend. Giet 1 theelepel honing, 60ml volle melk en 60ml kokosmelk in een melkopschuimer en zet deze aan. Heb je geen melkopschuimer? Geen probleem! Je kunt ook de honing, volle melk en kokosmelk in pan op middelhoog vuur tussen de 3 en 5 minuten kloppen voor hetzelfde effect. Schenk 2 kopjes Blonde Roast koffie in 2 grote mokken. Giet, langzaam, de opgeschuimde melk in jouw koffie naar eigen smaak. Je kunt uitgaan van 3 delen koffie en 1 deel opgeschuimde melk. Voeg wat extra melkschuim toe op de bovenkant. Je kunt ook nog wat honing toevoegen naar smaak.Bekijk meer koffierecepten

Ingrediënten:

Wat is het verschil tussen cappuccino en latte macchiato?

Het verschil tussen cappuccino en latte macchiato zit hem in drie dingen: de hoeveelheid melk, het opschuimen van de melk en de serveerwijze. Cappuccino bevat vaak wat minder melk dan latte macchiato, maar deze melk schuimt wel meer. Bij cappuccino heb je ongeveer evenveel melk als schuim. Bij latte macchiato heb je meer melk dan schuim. Als laatste serveer je cappuccino vaker in van die keramische kopjes, terwijl je latte macchiato juist in een hoog doorzichtig glas serveert. Wij zouden zeggen: probeer ze allebei eens.

Heb je zin om eens op een andere manier koffie te drinken? Ga dan voor een chai latte! Misschien heb je het al eens voorbij zien komen in een koffietentje. Chai latte is koffie met zwarte thee en specerijen, heerlijk!

Meer lezen?

Koffiesoorten

14x koffiesoorten op een rij

Weet jij wat het verschil is tussen een flat white of een cortado? Of doe je niet al te moeilijk en kies je dan gewoon voor een cappuccino? 

Meer lezen 14x koffiesoorten
Kopje gemberthee met citroen

Waarom je iedere dag gemberthee wilt drinken

Gemberthee in een restaurant, café, op je werk of lekker thuis op de bank: eigenlijk is gemberthee niet meer weg te denken. Ontdek de voordelen van dit lekkere drankje.

Lees meer over gemberthee
Koppen en kannen met water

5 fabels & feiten over water drinken

Is water drinken gezond en hoeveel water moet je drinken? We geven antwoord op 5 feiten en fabels.

Lees de feiten & fabels over water drinken