Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes
Voor de koffiefans: dit koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes geïnspireerd door affogato is de perfecte afsluiter.
Ingrediënten
4 personen
375 ml
verse slagroom
250 ml
gecondenseerde volle melk
4
espressosticks
2 el
koffielikeur
4
hete espresso
1
mokkaboontjes
Dit heb je nodig
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
ijsbolletjestang
Aan de slag
Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. op de hoogste stand stijf. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 10-12 uur bevriezen.
Schep met de ijsschep een bolletje ijs in een koffiekopje. Schenk in elk kopje een sterke espresso. Serveer direct met de mokkaboontjes eroverheen.
Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes
Voor de koffiefans: dit koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes geïnspireerd door affogato is de perfecte afsluiter.

nagerecht
null personen
570 kcal
5 min. bereiden
720 min. wachten
Aan de slag
Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. op de hoogste stand stijf. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 10-12 uur bevriezen.
Schep met de ijsschep een bolletje ijs in een koffiekopje. Schenk in elk kopje een sterke espresso. Serveer direct met de mokkaboontjes eroverheen.
variatietip:In plaats van koffielikeur kun je ook amaretto, frangelico of een andere likeur gebruiken die je lekker vindt. Of gebruik iets zonder alcohol, zoals karamelsiroop.
bereidingstip:Met de rest van de gecondenseerde melk kun je de Millionaire’s shortbread maken. Zoek op nummer 1196102 op Ah.nl
bewaartip:In de vriezer kun je het ijs 1 maand bewaren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)375 ml verse slagroom
250 ml gecondenseerde volle melk
4 espressosticks
2 el koffielikeur
4 hete espresso
1 mokkaboontjes
Dit heb je nodig
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
ijsbolletjestang