Recepten met 5 ingrediënten
Recepten met 5 ingrediënten

Recepten met 5 ingrediënten

Met deze snelle recepten tover je met maar 5 ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel. Dat is simpel koken met maximaal resultaat! Nóg een voordeel; je hoeft minder boodschappen te doen. Gebruik wel olijf- of zonnebloemolie en eventueel rodewijnazijn uit je eigen voorraadkast.

Recepten met 5 ingrediënten

Riso met spinazie en pancetta
Riso met spinazie en pancetta

Riso met spinazie en pancetta

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 80 g pancetta
  • 300 g riso pasta
  • 690 g passata basilico
  • 600 g verse spinazie
  • 150 g AH Biologische feta 50+
Zet producten op mijn lijst
  1. Verwarm een diepe hapjespan zonder olie en bak hierin de plakjes pancetta in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de riso toe aan de hapjespan met de achtergebleven bakvet en bak 1 min.
  2. Doe de passata erbij en zet het vuur laag. Laat 13-15 min. zachtjes koken onder af en toe roeren. Voeg na 8 min. in delen de spinazie toe. Als een deel ervan is geslonken, kun je een nieuw deel toevoegen. Zet het vuur eventueel iets hoger. Houd een handje spinazie achter en snijd fijn. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de spinazie makkelijker te laten slinken. Zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bestrooi met de fijngesneden spinazie. Verkruimel de feta erboven en maak af met de knapperige plakjes pancetta.