bewaar
Romige kip met broccoli, prei en rijst
Romige kip met broccoli, prei en rijst
bewaar

Romige kip met broccoli, prei en rijst

Slechts 5 ingrediënten en wat olie heb je nodig voor een lekkere, gezonde maaltijd zoals deze.

20 min. bereiden
211waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

1 el

zonnebloemolie

350 g

kipfiletblokjes

200 g

zuivelspread knoflook en kruiden

100 ml

warm water

500 g

broccoli

2

preien

Slechts 5 ingrediënten en wat olie heb je nodig voor een lekkere, gezonde maaltijd zoals deze.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kip 2 min. op hoog vuur. Voeg de zuivelspread en water toe en breng aan de kook. Laat 5 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur garen. Roer af en toe.

3

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Was de prei en snijd in dunne halve ringen. Kook de broccoli 5 min. en voeg de laatste minuut de prei toe.

4

Giet de broccoli en prei af en voeg samen met de rijst toe aan de saus en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer.