Traybakes
Traybakes

Traybakes

Smart en easy, dat is traybaking! Je snijdt en mengt je favoriete ingrediënten, legt het geheel op een bakplaat en laat de oven verder ’t werk doen. Vlees, je lievelingsgroenten, in combi met een spicy marinade of alleen wat olijfolie… varieer en vooral: have fun!

Traybake maken

Traybake maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bol knoflook overlangs. Verdeel de ovengroente en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de halve knoflookbollen en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten. Maak wat ruimte voor de ricotta en stort de kaas op de bakplaat. Besprenkel alles met de olie en bestrooi met de chilivlokken, oregano en zout.
  2. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de ricotta, groente en aardappelen gaar, knapperig en goudbruin zijn. Knijp de gepofte tenen knoflook uit over de groente.
Wat is een traybake?

Wat is een traybake?

Een traybake is een maaltijd gemaakt uit de oven. Je husselt verschillende ingrediënten door elkaar op een bakplaat. Maak bijvoorbeeld een traybake met vis, gnocchi, chipolataworstjes of pompoen. Dit alles rooster je in de oven en je bent klaar! Deze ovengerechten zijn dus heel makkelijk om te maken. En extra fijn: je hebt ook nog eens weinig afwas aan het einde van de avond.