bewaar
Traybake met ovengroente, tomaat en ricotta
Traybake met ovengroente, tomaat en ricotta
bewaar

Traybake met ovengroente, tomaat en ricotta

Een gezonde traybake met ricotta en ovengroente = alles wat lekker is op één bakplaat. Easy!

10 min. bereiden
30 min. oventijd
licht pittig
144waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bol

knoflook

600 g

ovengroente courgette, rode paprika en peen

500 g

voorgekookte krieltjes

500 g

romaatjes

250 g

ricotta

3 el

milde olijfolie

1 tl

chilivlokken

1 el

gedroogde oregano

1 mespunt

zout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een gezonde traybake met ricotta en ovengroente = alles wat lekker is op één bakplaat. Easy!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bol knoflook overlangs. Verdeel de ovengroente en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de halve knoflookbollen en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten. Maak wat ruimte voor de ricotta en stort de kaas op de bakplaat. Besprenkel alles met de olie en bestrooi met de chilivlokken, oregano en zout.

2

Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de ricotta, groente en aardappelen gaar, knapperig en goudbruin zijn. Knijp de gepofte tenen knoflook uit over de groente.

bereidingstipDoor de knoflook te poffen krijgt hij een heerlijk zachte smaak.

vegatipVervang de ricotta door 150g Chavroux nature