Beter eten is de wereld beter achterlaten

Om duurzaamheid van de aarde op lange termijn te bereiken, zodat ook de generaties na ons de vruchten van de planeet blijven plukken, zullen we ook duurzamer om moeten gaan met voedsel. Wanneer we eetpatronen doorbreken en nieuwe innovatieve mogelijkheden omarmen, kunnen wij impact hebben op milieu, klimaat, biodiversiteit en dierenwelzijn. Met een positieve mindset kunnen wij samen vele stappen zetten en daarmee bijdragen aan een mooiere wereld.

 

Alles over "Beter eten" vind je op de Beter eten pagina.

Biologisch eten. Wat is het precies?

Biologische en niet-biologische producten lijken aan de buitenkant veel op elkaar, maar zijn op een verschillende manier geproduceerd. We vertellen je er alles over!

Lees alles over biologisch eten
Duurzame voedingsmiddelen

Minder plastic gebruiken

De wereld een stukje schoner maken is zo moeilijk nog niet. We delen 5 tips met je hoe jij minder plastic kan gebruiken.

Lees meer over plastic minderen
Plastic verpakkingen van de AH

Duurzaam eten doe je zo!

Door duurzamer te eten, met duurzame producten of op duurzame manier, kan je jouw afdruk op de aarde (de impact op het milieu) verkleinen. Wij hebben 6 duurzame eettips voor je op een rij gezet!

Lees meer over duurzaam eten
Groene smoothiebowl met mango

Vaker vega en plantaardig eten

Albert Heijn wil plantaardiger eten, leuk, lekker, makkelijk en betaalbaar maken. Dit jaar hebben we ons assortiment verdubbeld naar ruim 600 producten.

Shop alles voor jouw dieetwens

5 vragen over biodiversiteit. Hoe zit het precies?

Wat is biodiversiteit en waarom is het zo belangrijk? Auke-Florian Hiemstra, bioloog bij Naturalis Biodiversity Center geeft je alle antwoorden!

Lees meer over biodiversiteit
Wereldbol gemaakt van sla

Wat is plantaardig eten?

Wat is plantaardig eten? En waarom zou je voor een plantaardig alternatief gaan? We starten met de basis en geven je alle ins en outs.

Lees meer over plantaardig eten
Plantaardge quinoa salade

Plastic verpakkingen en het milieu

Expert Chris Bruijnes, directeur van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV), geeft antwoord op de 5 meestgestelde vragen over plastic verpakkingen.

Lees meer over plastic verpakkingen
Drymisting in de supermarkt

Vegetarische recepten

Eet jij wel eens een dagje geen vlees en noem jij jezelf flexitariër? Vind hier alles over vegetarisch eten.

Bekijk vegetarische recepten
Bord met vegetarische pasta

Wat doen wij voor het klimaat?

We doen er alles aan om onze CO2-uitstoot zoveel mogelijk te verlagen. Dat doen we zowel in de productie als in de operatie en onze ketens.

Lees meer

Weet jij waar onze producten vandaan komen?

Onze hoeveelheid producten brengt een verantwoordelijkheid met zich mee ten aanzien van het milieu, dierenwelzijn, biodiversiteit en de mensen die werkzaam zijn in de keten.

Lees meer
Onze akkers beter eten

Herfst op z’n lekkerst

​​​​​​Ondanks het sombere weer is de herfst een kleurrijk seizoen. In de keuken maken we plaats voor rijkgevulde soepen en overheerlijke stoofpotjes. Welke zijn jouw favoriet?

Lees meer
Herfstgroente- en fruit

Meer lezen?