Alles over duurzaamheid

Altijd al willen weten hoe je duurzamer kan leven, wat biodiversiteit nou precies inhoudt of hoe je zo min mogelijk voedsel verspilt? Hier vind je tips, inspiratie en recepten op het gebied van duurzaam leven en eten.

Duurzamer eten doe je zo!

Door duurzamer te eten, met duurzame producten of op duurzame manier, kan je jouw afdruk op de aarde (de impact op het milieu) verkleinen. Wij hebben 6 duurzame eettips voor je op een rij gezet!

Lees meer over duurzaam eten

Minder voedsel verspillen. Zó doe je dat.

Door minder te verspillen kunnen we in Nederland 34 kilo voedsel per persoon per jaar besparen. Goed voor de wereld én voor je portemonnee!

Lees de 8 tips om voedselverspilling tegen te gaan

5 vragen over biodiversiteit. Hoe zit het precies?

Wat is biodiversiteit en waarom is het zo belangrijk? Auke-Florian Hiemstra, bioloog bij Naturalis Biodiversity Center geeft je alle antwoorden!

Bekijk alles over biodiversiteit

5 tips voor je moestuin

Er is niks mooiers dan zelf groenten, fruit en kruiden telen en oogsten. Maar hoe begin je? We geven je praktische tips om het beste uit je moestuin te halen.

Lees onze moestuin tips

Veganistische recepten

Vegan betekent alleen salades eten? Onzin! Met plantaardige alternatieven als jackfruit, tempeh en tofu geef je populaire gerechten een vegan twist.

Bekijk vegan recepten

Herfst op z'n lekkerst!

​​​​​​Ondanks het sombere weer is de herfst een kleurrijk seizoen. De kleuren van de bomen veranderen langzaam en in de keuken maken we plaats voor rijkgevulde soepen en overheerlijke stoofpotjes.

Lees meer over herfstgroente en fruit

Welke groente en fruit eet je in welk seizoen?

Groente en fruit uit het seizoen én ook nog eens van eigen bodem: beter dan dit wordt het niet! Ze zijn verser, goedkoper en je weet precies waar ze vandaan komen.

Lees alles over seizoensgroente en -fruit

Koken met kliekjes

Per jaar gooien we per persoon 34 kilo eten weg. Met wat slimme tips en trucs geef je kliekjes een culinaire make-over.

Bekijk koken met kliekjes

5 tips om de biodiversiteit te vergroten

Wat minder vlees en plastic, wat meer groen en beestjes. Zo simpel is het om de biodiversiteit te vergroten en de natuur een handje te helpen.

Lees hoe jij biodiversiteit kan vergroten

Plantaardig eten: de basis

Wat is plantaardig eten? En waarom zou je voor een plantaardig alternatief gaan? We starten met de basis en geven je alle ins en outs.

Lees meer over plantaardig eten

Biologisch. Wat is het nu precies?

Biologische en niet-biologische producten lijken aan de buitenkant veel op elkaar, maar zijn op een verschillende manier geproduceerd. We vertellen je er alles over!

Lees alles over biologisch

Vegetarische recepten

Eet jij wel eens een dagje geen vlees en noem jij jezelf flexitariër? Vind hier alles over vegetarisch eten.

Bekijk vegetarische recepten
,