Bosbessen vs. blauwe bessen

Bosbessen of blauwe bessen, wie kent ze niet. Of je ze nu eet in je yoghurt, op je pannenkoek of in je smoothie met bosbessen zit je altijd goed! Maar wat is nu het verschil tussen die twee. Wij leggen je het uit!

Is er een verschil tussen een bosbes en een blauwe bes?

In de volksmond noemen we de blauwe bessen ook gewoon bosbessen. Maar er zit echt een verschil tussen! De blauwe bes en de bosbes groeien aan verschillende struiken. De blauwe bes groeit aan een hoge struik, bloeit in trossen en de bes is wit-crème tot roze gekleurd. Terwijl de bosbes aan lage struiken groeit, donkerblauw gekleurd is en niet in grote trossen hangt. De bosbes is daarom veel moeilijker commercieël te verbouwen.

Meer lezen?

Appels voor appeltaart

Voor de allerlekkerste appeltaart kan je het beste een stevige, friszure appel gebruiken, zoals Goudreinet of Elstar. Ontdek welke appels je het beste kan gebruiken.

Lees meer over appelsoorten voor appeltaart

5x gezonde fruitsoorten

Ieder fruitsoort heeft zo z'n kwaliteiten. Juist door de verschillen is het gezond om verschillende soorten fruit te eten. Lees de verschillen van onze favoriete top 5 gezonde fruitsoorten.

Lees meer over gezonde fruitsoorten

Seizoensgroente en -fruit

Groente en fruit uit het seizoen en van eigen bodem zijn het allerlekkerst. Ontdek welke groente- en fruitsoorten in welk seizoen groeien.

Lees meer over seizoensgroente en -fruit