Kerstcocktails

7x de meest feestelijke kerstcocktails

7x de meest feestelijke kerstcocktails

‘It’s beginning to look a lot like Christmas...’ Al helemaal wanneer je één van deze drankjes aan je gasten serveert. Tijdens de feestdagen is het leuk om echt even uit te pakken en iets bijzonders te maken. Wij verzekeren je, met deze 7 kerstcocktails steel je sowieso de show:

  • Gin & Tonic
  • Kerstcocktails met bubbels
  • Sours
  • Classic cocktails
  • Warme cocktails
  • Modern classics
  • Kerst mocktails (alcoholvrij)

1. Gin & Tonic

Deze cocktail heeft de afgelopen jaren een behoorlijke opmars gemaakt, en dat is niet voor niets! Je kunt eindeloos blijven combineren tussen verschillende soorten gin, soorten tonic water en garneringen. Zo kun je deze cocktail dus ook geheel in kerststijl serveren. Gooi er een dennennaaldje in om de gin tonic helemaal af te maken.

2. Kerstcocktails met prosecco of champagne

Zeg je feestdagen, dan zeg je bubbels. Maar wist je dat je je glaasje champagne of prosecco nog feestelijker kunt maken? Voeg bijvoorbeeld een laagje van je favoriete vruchtenlikeur toe en voilà, je hebt al een kir cocktail gemaakt!

3. Sours

De meeste bekende sours zijn de amaretto sour en de whiskey sour. Het mooie van een ‘sour’ is dat je de basis kunt vervangen met vrijwel iedere andere sterke drank. Kijk wat je nog in de drankkast hebt staan en experimenteer er lekker op los. Wil je dit drankje graag vegan maken? Vervang dan het eiwit door aquafaba, dit is een ander woord voor kikkererwtenvocht en zorgt voor minstens zo’n mooie schuimkraag.

4. Classic cocktails

De echte klassiekers waarvan sommige zelfs vanuit de 19e eeuw dateren. Deze cocktails zijn vaak wat meer ‘spirit forward’. Sterk, maar niet té sterk en mooi in balans. Ideaal voor wanneer je gasten niet van (te) zoet houden.

5. warme cocktails

Vaak denk je bij cocktails veel ijs en lekker fris. Maar tijdens de winter is iets waar je van opwarmt ook niet verkeerd. Wist je dat er ook cocktails zijn die je warm serveert? Glühwein is hier een goed voorbeeld van.

6. modern classics

Espresso martini, Cosmopolitan, Bramble, Aperol spritz, stuk voor stuk bekende cocktails die niet meer weg te denken zijn. Deze moderne klassiekers zijn relatief nieuw en ideaal om als kerstcocktail te serveren! Espresso martini als dessert? Yes please!

7. Kerst mocktails (alcoholvrije cocktails)

Cocktails zonder alcohol zonder dat je hoeft in te leveren op de smaak. Vroeger was een mocktail een glas met een paar verschillende soorten sappen en wat grenadine. Gelukkig is de mocktail aan een ware opmars bezig. Sommige zelfs zó goed, dat je helemaal niet door hebt dat er geen alcohol in zit.

Meer lezen?

Dé acht meest populaire cocktails

Hoeveel cocktailsoorten ken jij eigenlijk al? We helpen je graag op weg met de acht meest bekende cocktails en daarbij ook nog eens recepten om zelf aan de slag te gaan.

Lees meer over soorten cocktails
De acht meest populaire cocktails

10x tips om je bord mooi op te maken

Verschillende kleuren, vormen en smaken op je bord combineren: dat is de kern voor het mooi opmaken van je bord. Wedden dat je met deze 10 makkelijke tips al een heel eind komt?

Maak je bord restaurantwaardig

Zo vouw je de mooiste kerstservetten

Dit jaar halen we alles uit de kast om er een onvergetelijke kerst van te maken. Dat betekent heerlijke kerstgerechten, fijn gezelschap en natuurlijk sfeervolle decoratie.

Lees meer kerstservetten vouwen