Cocktail
Cocktail

Cocktail

Geen drankje dat meer ‘feest’ uitstraalt dan een cocktail. Of je nu wel of geen alcohol drinkt: wij hebben het cocktail- of mocktailrecept dat bij je past. Cheers!

Aperol spritz

Aperol spritz

  1. Boen de sinaasappel schoon en snijd 1 schijfje af (per persoon). Vul een groot wijnglas met de ijsblokjes. Schenk de prosecco, Aperol en het koolzuurhoudende water in het glas. Serveer de Aperol Spritz met het schijfje sinaasappel.
Hoe maak je verschillende cocktails?

Hoe maak je verschillende cocktails?

‘Shaken, not stirred’ is de beroemde uitspraak van James Bond. Bij het ‘shaken’ worden de dranken in een cocktailshaker met ijsblokjes geschud en daarna door een zeef in een glas gegoten. Voor het ‘stirren’ worden de ingrediënten in een mengglas geroerd en in een glas gegoten. Bij ‘builden’ wordt de cocktail direct in het drinkglas bereid omdat-ie niet gemengd hoeft te worden, of om een kleureffect te creëren. Door te ‘blenden’ worden ijs en bijvoorbeeld vers fruit eerst gemalen in een blender, waarna ze worden vermengd met de rest van de ingrediënten.

Welke cocktails zijn er?

Officieel is een cocktail een drankje waarin ten minste drie verschillende ingrediënten zijn gemengd. De basis van een cocktail is meestal een sterke drank, die je aanvult met bijvoorbeeld vruchtensap, frisdrank of een mousserende wijn. Tot slot kun je de cocktail extra smaak geven met garnituur. Er zijn eindeloos veel cocktails. Een aantal bekende zijn:

Welke cocktails zijn er?
Welke drank gebruik je voor cocktails?

Welke drank gebruik je voor cocktails?

In een cocktail gebruik je een sterke drank, zoals wodka, gin, whisky, rum of tequila. Die vul je aan met bijvoorbeeld likeur, siroop, frisdrank, mousserende wijn of vruchtensap. Vaak worden door bartenders ‘bitters’ gebruikt om de cocktail verder op smaak te brengen. Voor een alcoholvrije cocktail, een mocktail dus, laat je natuurlijk de sterke drank weg. Denk aan een mocktail met alcoholvrij bier, kombucha of een virgin sangria. Er zijn tegenwoordig ook alcoholvrije ‘spirits’ te koop. Zo kun je bijvoorbeeld een gin-tonic maken zonder een druppel alcohol!