Schil de peren en snijd in stukjes. Pers de citroen uit. Kook de peren met het citroensap, appelsap en eventueel de wodka en 2 blaadjes munt 15 min. op laag vuur.
Laat volledig afkoelen. Pureer het mengsel in de blender of keukenmachine, schep het in een diepvriesdoos en zet die in de diepvries voor 2 uur. Pureer de halfbevroren perensorbet na 2 uur met een staafmixer om te voorkomen dat er grove ijskristallen ontstaan.
Laat de perensorbet in 5-10 min. iets zachter worden. Schep in elk glas een bolletje perensorbet en schenk er champagne op. Garneer met de rest van de munt.
Drankjes met champagne recepten
Perencocktail maken
Ingrediënten
Aantal personen
3 Conference peren | |
0.5 citroen | |
500 ml ongezoete appelsap | |
2 eetlepel wodka | |
1 fles champagne | |
3 takjes verse munt |
Dit heb je nodig
keukenmachine