Meloen spoom
10 min. bereiden, 5 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 blikje
100 ml
2 eetlepels
1 fles
Dit heb je nodig
of keukenmachine
ijsbolletjestang
Ontdek meer van dit soort gerechten
In zeef meloenblokjes laten uitlekken. In keukenmachine meloenblokjes pureren. Sinaasappelsap en gembersiroop erdoor mengen. Overdoen in diepvriesbak en in diepvriezer in ca. 4-5 uur laten bevriezen. Na 3 uur ijs in keukenmachine mengen tot ijs heel fijn van structuur is. Terugdoen in diepvriesbak en ijs nog 1-2 uur terug zetten in diepvriezer.
Met ijsbolletjestang in zes champagneflutes klein bolletje ijs scheppen. Aanvullen met champagne.
- algemeenIn plaats van zelf meloenijs maken is de spoom ook heel lekker met kant-en-klaar citroenijs.
Meloen spoom

6 personen
10 min. bereiden
5 uur wachten
Aan de slag
In zeef meloenblokjes laten uitlekken. In keukenmachine meloenblokjes pureren. Sinaasappelsap en gembersiroop erdoor mengen. Overdoen in diepvriesbak en in diepvriezer in ca. 4-5 uur laten bevriezen. Na 3 uur ijs in keukenmachine mengen tot ijs heel fijn van structuur is. Terugdoen in diepvriesbak en ijs nog 1-2 uur terug zetten in diepvriezer.
Met ijsbolletjestang in zes champagneflutes klein bolletje ijs scheppen. Aanvullen met champagne.
algemeen:In plaats van zelf meloenijs maken is de spoom ook heel lekker met kant-en-klaar citroenijs.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 blikje meloenblokjes
100 ml gekoeld versgeperst sinaasappelsap
2 eetlepels gembersiroop
1 fles champagne
Dit heb je nodig
of keukenmachine
ijsbolletjestang




