Meloen spoom
Ingrediënten
6 personen
1 blikje
meloenblokjes
100 ml
gekoeld versgeperst sinaasappelsap
2 eetlepels
gembersiroop
1 fles
champagne
Dit heb je nodig
of keukenmachine
ijsbolletjestang
Aan de slag
In zeef meloenblokjes laten uitlekken. In keukenmachine meloenblokjes pureren. Sinaasappelsap en gembersiroop erdoor mengen. Overdoen in diepvriesbak en in diepvriezer in ca. 4-5 uur laten bevriezen. Na 3 uur ijs in keukenmachine mengen tot ijs heel fijn van structuur is. Terugdoen in diepvriesbak en ijs nog 1-2 uur terug zetten in diepvriezer.
Met ijsbolletjestang in zes champagneflutes klein bolletje ijs scheppen. Aanvullen met champagne.
Meloen spoom

6 personen
10 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
In zeef meloenblokjes laten uitlekken. In keukenmachine meloenblokjes pureren. Sinaasappelsap en gembersiroop erdoor mengen. Overdoen in diepvriesbak en in diepvriezer in ca. 4-5 uur laten bevriezen. Na 3 uur ijs in keukenmachine mengen tot ijs heel fijn van structuur is. Terugdoen in diepvriesbak en ijs nog 1-2 uur terug zetten in diepvriezer.
Met ijsbolletjestang in zes champagneflutes klein bolletje ijs scheppen. Aanvullen met champagne.
algemeen:In plaats van zelf meloenijs maken is de spoom ook heel lekker met kant-en-klaar citroenijs.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)1 blikje meloenblokjes
100 ml gekoeld versgeperst sinaasappelsap
2 eetlepels gembersiroop
1 fles champagne
Dit heb je nodig
of keukenmachine
ijsbolletjestang