Alles wat je altijd al had willen weten

Wat is het verschil tussen een cortado en een espresso? Is gemberthee nu echt goed voor je gezondheid? Of ben je benieuwd of die fabels over water drinken echt waar zijn? Alles wat je altijd al had willen weten, kan je hier vinden. Veel leesplezier!

Paranoten: lekker veelzijdig

Zeer geschikt als lekker tussendoortje en ook nog eens vol met gezonde voedingsstoffen.

Meer lezen over paranoten

Champagne, cava en prosecco: de verschillen.

Daar sta je dan: voor de schappen in de slijterij met de opdracht om de bubbels te verzorgen. In het schap pronken flessen champagne, cava en prosecco. Maar wat is het verschil?

Lees meer over champagne, cava en prosecco

5 tips om je aangebrande pan schoon te maken

Dagelijks gebruik jij pannen, hierin bak je jou favorieten gerechten. Maar na een korte tijd, bakt de pan alweer aan. Hoe maak jij jouw aangebrande pan weer schoon?

Lees hoe jij je aangebrande pan moet schoonmaken

Alles over glutenvrij

Altijd al willen weten wat gluten zijn? Hoe je glutenvrij kan eten? En wat Coeliakie nu eigenlijk is? We vertellen je er alles over.

Lees meer over glutenvrij

Met welke appel krijg je de lekkerste appeltaart?

De dagen worden korter en het wordt weer koud buiten. Tijd om te gaan bakken! Maar welke appels gebruik je nu om de lekkerste appeltaart te maken? We vertellen je er alles over!

Lees meer over appels voor appeltaart

Vergeten groenten. Wat is het nu precies?

Vergeten groenten werden vroeger veel gegeten. Door de opkomst van andere soorten groenten zijn ze langzaamaan 'vergeten'. Maar gelukkig worden ze weer bekender. Eet je mee?

Lees meer over vergeten groenten

Terug van weggeweest: de kweepeer

Een tijd lang is de kweepeer in ons land uit beeld geweest, maar inmiddels is deze vrucht weer hard op weg om een plekje in de Nederlandse keukens te heroveren. Lees alles over kweepeer!

Lees alles over de kweepeer

Alles over rosé wijn

​​​​​​Met een verfrissend glas rosé waan je je direct op een terrasje in de zon. Maar welke rosé kan je het beste kiezen? En hoe komt deze wijn eigenlijk aan zo’n mooie roze kleur?

Lees alles over rosé wijn

14x koffiesoorten

​​​​​​Weet jij wat het verschil is tussen een flat white of een cortado? Of doe je niet al te moeilijk en kies je dan gewoon voor een cappuccino?  Wij zitten alle koffiesoorten voor je op een rij.

Lees meer over koffiesoorten

5 feiten & fabels over water drinken

Is water drinken gezond en hoeveel water moet je drinken? We geven antwoord op 5 feiten en fabels.

Lees alle feiten en fabels over water drinken

7x verschillende theesoorten

De wereld van thee is eindeloos. Maar wist je dat thee eenvoudig op te delen is in zes soorten? We hebben ze voor je op een rij gezet.

Lees meer over theesoorten

Stap voor stap vezelrijk eten

Wil je meer vezels eten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen nood! Wij geven je 5 handige tips om je dagelijkse menu eenvoudig te verrijken met vezels.

Lees meer over vezelrijk eten

Waarom je iedere dag gemberthee wil drinken

Gemberthee in een restaurant, café, op je werk of lekker thuis op de bank: eigenlijk is gemberthee niet meer weg te denken. Ontdek de voordelen van dit lekkere drankje.

Lees meer over gemberthee

5 tips om biodiversiteit te vergroten

Wat kan jij doen om de natuur een handje te helpen? We geven je 5 praktische tips om jouw impact op biodiversiteit te vergroten.

Lees hoe jij biodiversiteit kan vergroten

Duurzaam eten. Hoe doe je dat?

Door duurzamer te eten kan je jouw afdruk op de aarde (de impact op het milieu) verkleinen. Wij hebben 6 duurzame eettips voor je op een rij gezet!

Lees meer over duurzaam eten