Alles wat je altijd al had willen weten

Wat is het verschil tussen een cortado en een espresso? Is gemberthee nu echt goed voor je gezondheid? Of ben je benieuwd of die fabels over water drinken echt waar zijn? Alles wat je altijd al had willen weten, kan je hier vinden. Veel leesplezier!

Hoe maak je je bestek schoon?

Glanzend bestek maakt je avondeten ineens een feestmaal en voor je gevoel waan je je even in een sterrenrestaurant. Met deze tips helpen we je om jouw bestekset weer stralend schoon te maken.

Lees hier de tips

Wat is decanteren?

Met de feestdagen voor de deur heb je misschien wel bedacht om die mooie fles rode wijn uit de kelder te halen. Deze kan het best eerst gedecanteerd worden.

Lees hier alles over decanteren

Kaasfondue: 5x dips en tips

Niets is fijner om het binnen knus en gezellig te maken en met vrienden en familie rond de fonduepan te zitten. Met deze 5 snacks kan een heerlijk gezellig avondje kaasfonduen niet meer fout gaan.

Lees meer over kaasfondue

Het verschil tussen vega, vegan en plantaardig

Het kan best verwarrend zijn, want je ziet deze termen regelmatig voorbijkomen. Om gelijk met de deur in huis te vallen: vegan en plantaardig is niet hetzelfde. We leggen het je uit. Lees je mee?

Ontdek de verschillen

Fairtrade en Rainforest Alliance

Niet al onze huismerkproducten komen uit Europa. Om arbeiders en het milieu ook daar te beschermen zijn er keurmerken voor producten die voldoen aan bepaalde eisen, zoals deze 2.

Lees meer over deze keurmerken

5 tips om je aangebrande pan schoon te maken

Dagelijks gebruik jij pannen, hierin bak je jou favorieten gerechten. Maar na een korte tijd, bakt de pan alweer aan. Hoe maak jij jouw aangebrande pan weer schoon?

Bekijk de tips

Alles over glutenvrij

Altijd al willen weten wat gluten zijn? Hoe je glutenvrij kan eten? En wat Coeliakie nu eigenlijk is? We vertellen je er alles over.

Lees meer over glutenvrij

Met welke appel krijg je de lekkerste appeltaart?

De dagen worden korter en het wordt weer koud buiten. Tijd om te gaan bakken! Maar welke appels gebruik je nu om de lekkerste appeltaart te maken? We vertellen je er alles over!

Lees meer over appels voor appeltaart

Vergeten groenten. Wat is het nu precies?

Vergeten groenten werden vroeger veel gegeten. Door de opkomst van andere soorten groenten zijn ze langzaamaan 'vergeten'. Maar gelukkig worden ze weer bekender. Eet je mee?

Lees meer over vergeten groenten

Krenten en rozijnen: de verschillen op een rij

Wat is nou precies het verschil tussen krenten en rozijnen? Voor welke recepten kan je het best welke gebruiken?

Lees er hier meer over!

Hoe dek je de tafel volgens de etiquette?

Van een mooi bord kun je niet eten, maar met een mooi gedekte tafel maak je al je gasten blij.Maar ehh… Hoe heurt dat eigenlijk ook alweer? Wij zetten het nog even allemaal op een rijtje.

In 5 stappen een perfect gedekte tafel

Waarom je iedere dag gemberthee wil drinken

Gemberthee in een restaurant, café, op je werk of lekker thuis op de bank: eigenlijk is gemberthee niet meer weg te denken. Ontdek de voordelen van dit lekkere drankje.

Lees meer over gemberthee

Meer lezen?