Alles wat je altijd al had willen weten

Wat is het verschil tussen een cortado en een espresso? Is gemberthee nu echt goed voor je gezondheid? Of ben je benieuwd of die fabels over water drinken echt waar zijn? Alles wat je altijd al had willen weten, kan je hier vinden. Veel leesplezier!

Hoe maak je je bestek schoon?

Glanzend bestek maakt je avondeten ineens een feestmaal en voor je gevoel waan je je even in een sterrenrestaurant. Met deze tips helpen we je om jouw bestekset weer stralend schoon te maken.

Lees hier de tips

Bosbessen vs. blauwe bessen: wat is het verschil?

Bosbessen of blauwe bessen, wie kent ze niet! Maar wat is nu het verschil tussen die twee. Wij leggen je het uit!

Lees meer

Kaasfondue: 5x dips en tips

Niets is fijner om het binnen knus en gezellig te maken en met vrienden en familie rond de fonduepan te zitten. Met deze 5 snacks kan een heerlijk gezellig avondje kaasfonduen niet meer fout gaan.

Lees meer over kaasfondue

Het verschil tussen vega, vegan en plantaardig

Het kan best verwarrend zijn, want je ziet deze termen regelmatig voorbijkomen. Om gelijk met de deur in huis te vallen: vegan en plantaardig is niet hetzelfde. We leggen het je uit. Lees je mee?

Ontdek de verschillen

Fairtrade en Rainforest Alliance

Niet al onze huismerkproducten komen uit Europa. Om arbeiders en het milieu ook daar te beschermen zijn er keurmerken voor producten die voldoen aan bepaalde eisen, zoals deze 2.

Lees meer over deze keurmerken

5 tips om je aangebrande pan schoon te maken

Dagelijks gebruik jij pannen, hierin bak je jou favorieten gerechten. Maar na een korte tijd, bakt de pan alweer aan. Hoe maak jij jouw aangebrande pan weer schoon?

Bekijk de tips

Alles over glutenvrij

Altijd al willen weten wat gluten zijn? Hoe je glutenvrij kan eten? En wat Coeliakie nu eigenlijk is? We vertellen je er alles over.

Lees meer over glutenvrij

Met welke appel krijg je de lekkerste appeltaart?

De dagen worden korter en het wordt weer koud buiten. Tijd om te gaan bakken! Maar welke appels gebruik je nu om de lekkerste appeltaart te maken? We vertellen je er alles over!

Lees meer over appels voor appeltaart

Vergeten groenten. Wat is het nu precies?

Vergeten groenten werden vroeger veel gegeten. Door de opkomst van andere soorten groenten zijn ze langzaamaan 'vergeten'. Maar gelukkig worden ze weer bekender. Eet je mee?

Lees meer over vergeten groenten

Terug van weggeweest: de kweepeer

Een tijd lang is de kweepeer in ons land uit beeld geweest, maar inmiddels is deze vrucht weer hard op weg om een plekje in de Nederlandse keukens te heroveren. Lees alles over kweepeer!

Lees alles over de kweepeer

Alles over rosé wijn

Met een verfrissend glas rosé waan je je direct op een terrasje in de zon. Maar welke rosé kan je het beste kiezen? En hoe komt deze wijn eigenlijk aan zo’n mooie roze kleur?

Lees alles over rosé wijn

Waarom je iedere dag gemberthee wil drinken

Gemberthee in een restaurant, café, op je werk of lekker thuis op de bank: eigenlijk is gemberthee niet meer weg te denken. Ontdek de voordelen van dit lekkere drankje.

Lees meer over gemberthee

Nog meer handige weetjes?