Picknicken: alles wat je nodig hebt

Als het zonnetje schijnt, zijn we allemaal graag buiten Bij lekker weer kan een gezellige picknick niet ontbreken. Maar wat neem je eigenlijk mee voor op het kleedje? Kom tot nieuwe inspiratie met deze praktische picknick boodschappenlijst.

Wat heb je nodig bij een picknick?

Voordat we overgaan op de hapjes en drankjes, een aantal praktische zaken. Je kan natuurlijk ook lekker op het gras zitten, maar een kleed is een goede start. Naast een groot kleed is het ook handig om een koeltas mee te nemen voor de gekoelde producten en drankjes. Hierbij een checklist met picknick benodigdheden:

Wat eet je bij een picknick?

Als je alleen wat lichte snacks wil meenemen naar een picknick kan je bijvoorbeeld denken aan snackgroente, fruit of bijvoorbeeld borrelhapjes. Ook quiches of salades doen het goed op een picknick. Wil je zelf kokkerellen voor je picknick, dan hebben we genoeg inspiratie voor de perfecte picknick. Zo heb je de picknickmand snel gevuld.

Welke drankjes horen bij een picknick?

Dat mag je natuurlijk helemaal zelf bedenken! Je kan bijvoorbeeld zelf aan de slag met overheerlijke smoothies of smakelijke sapjes. Geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan? Dan is er genoeg andere keuze voor op het kleed. Hieronder een lijstje met wat inspiratie.

Meer lezen?

Hoe maak je het perfecte boodschappenlijstje?

Met dit stappenplan heb jij in een handomdraai een boodschappenlijstje waarmee je efficiënt boodschappen kan doen, voedselverspilling beperkt én geld kan besparen. Win-win!

Lees meer over het perfecte boodschappenlijstje

Wat heb je allemaal nodig voor een BBQ?

Wat moet je allemaal regelen of kopen voor een geslaagde BBQ? Wij helpen graag met een overzichtelijk BBQ-boodschappenlijstje.

Bekijk tips voor je bbq boodschappenlijstje

De biersoorten die je moet kennen

Maak kennis met de wereld van bijzondere biersoorten. Wij hebben de lekkerste en meest bekende biersoorten voor je uitgezocht!

Lees meer over biersoorten