(Budget) picknicken: alles wat je nodig hebt

Als het zonnetje schijnt, zijn we allemaal graag buiten, en bij lekker weer kan een gezellige picknick natuurlijk niet ontbreken. Maar wat neem je eigenlijk mee voor op het picknickkleed? En hoe krijg je een goedkope picknick bij elkaar? Kom tot nieuwe inspiratie met deze praktische picknick boodschappenlijst.

Wat heb je nodig bij een picknick?

Voordat we overgaan op de hapjes en drankjes, een aantal praktische zaken. Je kan natuurlijk ook lekker op het gras zitten, maar een kleed is een goede start. Naast een groot kleed is het ook handig om een koeltas mee te nemen voor de gekoelde producten en drankjes. Hierbij een checklist met picknick benodigdheden:

Vind je het toch fijner om aan een tafel te eten, dan je natuurlijk ook altijd picknicken aan een picknicktafel.

Wat eet je bij een picknick?

Als je alleen wat lichte snacks wil meenemen naar een picknick kan je bijvoorbeeld denken aan snackgroente, fruit of bijvoorbeeld borrelhapjes. Ook quiches of salades doen het goed op een picknick. Wil je zelf kokkerellen voor je picknick, dan hebben we genoeg inspiratie voor de perfecte picknick. Zo heb je de picknickmand snel gevuld.

Welke drankjes horen bij een picknick?

Dat mag je natuurlijk helemaal zelf bedenken! Je kan bijvoorbeeld zelf aan de slag met overheerlijke smoothies of smakelijke sapjes. Geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan? Dan is er genoeg andere keuze voor op het kleed. Hieronder een lijstje met wat inspiratie.

Meer lezen?

Handige tips voor buiten eten

Niks is lekkerder dan op een warme zomerdag buiten eten. We geven je graag een paar handige tips voor tijdens het buiten eten met een vleugje inspiratie voor overheerlijke recepten.

Bekijk de tips
Barbeque eten

Wat heb je allemaal nodig voor een BBQ?

Wat moet je allemaal regelen of kopen voor een geslaagde BBQ? Wij helpen graag met een overzichtelijk BBQ-boodschappenlijstje.

Bekijk tips voor je BBQ boodschappenlijstje

6x een borrelplank voor elk moment

Er zijn oneindig veel combinaties voor je borrelplank. Hier alvast een paar ideeën en boodschappenlijstjes voor een mooie gemende plank.

Shop alles voor je favoriete borrelplank