Mieren bestrijden

Mieren bestrijden in of buiten je huis

Niets is zo vervelend als mieren die in je huis of op je terras rondlopen. Ze doen niets kwaad, maar lastig is het wel. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen om deze insecten te bestrijden. Wij delen de 4 tips met je.

  • Tip 1: berg je eten goed op

  • Tip 2: Breng de mieren op dwaalspoor

  • Tip 3: Gebruik de juiste bestrijdingsmiddelen

  • Tip 4: Dicht kieren en naden

Tip 1: Berg je eten goed op  

Mieren zijn dol op zoetigheid: een druppel honing, limonade of een paar koekkruimels zijn voor mieren al een feestmaal. Zorg er dus voor dat je al je etensresten goed opbergt. Laat je afwas niet staan, veeg de tafel goed af en berg je eten goed op in afsluitbare bakken of in de koelkast. Zo voorkom je dat ze niet in jouw keuken gaan snoepen. Tip! Vergeet ook niet regelmatig je vuilnisbak te legen.

Tip 2: Breng de mieren op een dwaalspoor 

Wanneer mieren voedsel hebben gevonden, maken zij een geurstofspoor aan. Andere mieren volgen dit spoor en zo krijg je al snel hele mierenkolonies in je huis of op je terras. Door je vloer schoon te maken met groene zeep of je terras goed af te spoelen met water zorg je ervoor dat het geurspoor verdwijnt. Je kan ook munt, koffiedik of komkommerschijfjes op het pad leggen om zo het spoor te doorbreken.

Tip 3: Gebruik de juiste bestrijdingsmiddelen 

Er zijn veel verschillende soorten bestrijdingsmiddelen die je kan gebruiken bij mieren. Hieronder leggen we kort uit wat deze bestrijdingsmiddelen doen.

  • Azijn: was je vloer met azijn en water en je weet zeker dat het geurstofspoor van mieren verdwijnt.

  • Lijmband: deze band kan je gebruiken als je last hebt van mieren in een boom. De band is behandeld met een speciale lijm van hars en was waardoor mieren er niet overheen komen.

  • Mierenpoeder: kan je overal gebruiken in je huis of in de tuin. Dit poeder kun je zowel strooien als oplossen in water. Handig! Zo giet je het eenvoudig in de buurt van een nest, ook op het gras. Tip! Je kan ook strooien met kaneel, nootmuskaat, lavendel of koffiedrab.

  • Muntjes: mieren vinden niets vervelend dan koper. Plaats de muntjes daarom op een geurstofspoor of bij kieren of openingen waar mieren uitkomen.

  • Mierenlokdoos: deze kan je overal gebruiken in het huis. Plaats hem op een geurstofspoor, op plekken waar mieren in huis komen of onder overkappingen in je tuin.

Tip 4: Dicht kieren en naden 

Mieren komen door de kleinste gaatjes in je huis. Zorg er dus voor dat al je kieren en naden goed dicht zijn. Check bijvoorbeeld de kieren in je keuken, bij de deur of in je serre. Ook tegels zijn favoriet bij mieren. Hieronder hebben ze een veilige plek om een nest te maken en het wordt er in de zomer lekker warm. Wil je dat mieren jouw tuin overslaan? Zorg dan voor weinig tegels.

Meer lezen?

10x schoonmaakhacks voor in huis

Het hele huis schoon en fris. Wij helpen je op weg met het schoonmaken van de wasmachine, oven, inductieplaat, afzuigkap, stoffen bank en tapijt!

Lees de 10 schoonmaakhacks
Schoonmaaksop

Alles over duurzaam schoonmaken

Wat is er lekkerder dan een schoon en fris huis? En wij Hollanders zijn een poetsgraag volkje. Wij geven je tips om duurzaam aan de slag te gaan.

Lees meer over duurzaam schoonmaken
Aanrecht met schoonmaakartikelen

10x bekende broodsoorten

Brood is voor veel mensen onmisbaar; in de vorm van een boterham met pindakaas bij het ontbijt of een pistolet met zalm bij de lunch. Welke broodsoorten zijn er allemaal?

Lees er alles over