Wat is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Niet alleen de Sint komt elk jaar terug, maar ook de vraag wat nu het verschil is tussen kruidnoten en pepernoten. Wat we je alvast kunnen verklappen: allebei heerlijk op je verlanglijstje!

Kruidnoten

Krokant, bros en gemaakt van speculaaskruiden....dit is allemaal van toepassing op de kruidnoot. En z'n vorm doet denken aan een half platgeslagen rondje. De kruidnoot is populairder dan ooit en heeft de pepernoot ingehaald als favoriete Sinterklaas snoepgoed. Ergens jammer, maar ook begrijpelijk: het is ideaal strooigoed en met een chocoladelaagje niet te weerstaan!

Pepernoten

Deze ouderwetse Sinterklaaslekkernij herken je aan de geur van anijs en honing. Onder z'n dobbelsteenachtige uiterlijk zit een zachte structuur verborgen. Wist je dat er geen peper in zit? De pepernoot dankt zijn naam uit de tijd van de Verenigde Oost-Indisch Compagnie. Alle kruiden werden toen voor het gemak 'peper' genoemd.

Zo kan de Sint iedere dag trakteren.

Lekker snoepen met Prijsfavorieten.

Meer lezen?

Hoor wie klopt daar?

Ook zo'n zin in pakjesavond en schalen vol lekkers? Dat snappen we! En nee, je kunt nooit vroeg genoeg met pepernoten beginnen.

Shop alles voor Sinterklaas

Met welke appel krijg je de lekkerste appeltaart?

De dagen worden korter en het wordt weer koud buiten. Tijd om te gaan bakken! Maar welke appels gebruik je nu om de lekkerste appeltaart te maken? We vertellen je er alles over!

Lees meer over appels voor appeltaart

Wat heb je allemaal nodig voor gourmetten

Het is een hele klus om niets te vergeten wanneer je gaat gourmetten. Geen nood, wij helpen graag met een overzichtelijk gourmet boodschappenlijstje.

Lees de tips voor je gourmetboodschappenlijstje