Sinterklaas recepten

Sinterklaas recepten

Van de chocoladeletter in je schoen tot de hapjes op pakjesavond: sinterklaas is een tijd waarin er volop gesnoept wordt. Gelukkig maar, want met al dat lekkers dat je rond deze tijd om de oren vliegt, wil je toch ook niet anders?

Kruidnoten maken

Kruidnoten maken

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt.
  2. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukjes tot een balletje. Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaten en druk ze een beetje plat.
  3. Bak de balletjes in de oven in ca. 15 min. gaar en lichtbruin. Wissel de bakplaten halverwege. Neem uit de oven en laat in 15 min. helemaal afkoelen.
Hoe maak je een lekkere Sinterklaas surprise?

Hoe maak je een lekkere Sinterklaas surprise?

Als je een surprise van papier-maché maakt, kun je die heel makkelijk vullen met snoep of ander lekkers. Een beetje het idee van een Mexicaanse piñata. Hang jouw surprise aan het plafond en laat degene voor wie hij is ertegenaan slaan totdat al het snoep én het cadeau eruit komt vallen. Dubbel geluk! Als je een klein cadeautje hebt, kun je dit ook verstoppen in een cake of taart, bijvoorbeeld onder het snoepgoed in deze sinterklaastaart.

Welke hapjes zijn leuk voor pakjesavond?

Tijdens pakjesavond ligt de focus op de cadeautjes, dus wil je niet te veel ingewikkelde dingen maken. Deze Italiaanse gehaktballetjes of zelfgemaakte kipnuggets kun je makkelijk van tevoren klaarmaken. Liever vegetarisch? Ga dan voor deze wrap met kaas en bosui. En als toetje zijn deze appel-bladerdeegtaartjes een gegarandeerd succes. Zorg er hoe dan ook voor dat je genoeg pepernoten, kruidnoten en ander snoepgoed in huis haalt.

Welke hapjes zijn leuk voor pakjesavond?

Direct aan de slag