bewaar
Italiaanse gehaktballetjes
Italiaanse gehaktballetjes
bewaar

Italiaanse gehaktballetjes

30 min. bereiden
248waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

koelverse zongedroogde tomaten

1 teen

knoflook

1

middelgroot ei

500 g

rundergehakt

2 el

paneermeel

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

3 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

Aan de slag

1

Snijd de zongedroogde tomaten en knoflook in kleine stukjes. Klop het ei los. Doe het gehakt, ei, de zongedroogde tomaten, knoflook, het paneermeel en de Italiaanse kruiden in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Maak eerst je handen nat. Kneed dan het mengsel met je handen. Verdeel het gehakt in 12 stukken en rol er 12 balletjes van.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de balletjes erin. Bak de balletjes 4 min. Schud de pan af en toe zodat de balletjes aan alle kanten bruin worden en doe de tomatenblokjes erbij. Zet het vuur laag en laat alles ongeveer 10 min. zachtjes koken. Draai de balletjes met een spatel een paar keer voorzichtig om.

3

Controleer of de balletjes gaar zijn: prik er met een vork eentje uit de pan, snijd doormidden en kijk of de binnenkant bruin is.

bereidingstipGehakt kneden en balletjes maken gaat het best met je handen. Als je die eerst natmaakt onder de kraan, plakt het gehakt er niet aan vast. Als het nodig is, kun je je handen tussendoor natuurlijk ook gewoon natmaken.

Hoe moet je balletjes rollen?

Instructievideo - 01:03 min.