bewaar
Italiaanse gehaktballetjes
Italiaanse gehaktballetjes
bewaar

Italiaanse gehaktballetjes

25 min. bereiden
224waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgroot ei

1 teen

knoflook

148 g

zongedroogde tomaten in pot

500 g

rundergehakt

2 el

paneermeel

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

3 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

Aan de slag

1

Klop het ei los. Snijd de knoflook en zongedroogde tomaten fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, ei, de knoflook, tomaat en kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 12 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Druk ze een beetje plat.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de balletjes op laag vuur in ca. 10 min. gaar worden. Schep regelmatig om.

combinatietipLekker met aardappelpuree met bleekselderij (recept elders op ah.nl/recepten) en een groene salade.

variatietipZongedroogde tomaten zijn ook lekker tussen een tosti.

Gehaktballetjes in tomatensaus maken

Instructievideo - 04:21 min.