Ita­li­aan­se boe­ren­to­ma­ten­soep

Tomaten, spinazie, witte bonen… De Italianen weten wat lekker en voedzaam is.

(173) waardeer
italiaans hoofdgerecht Tomaten, spinazie, witte bonen… De Italianen weten wat lekker en voedzaam is. 4 personen
3 173

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit 2 el olijfolie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillontabletten toe.
  2. Snijd de knoflook fijn en het stokbrood in dobbelstenen. Schep het brood, de knoflook en het water door het tomatenmengsel. Verwijder de harde stelen van de kruiden en snijd de blaadjes fijn. Voeg de kruiden met 75 ml olijfolie toe aan het tomatenmengsel. Laat 20 min. sudderen.
  3. Snijd de spinazie grof en schep met de witte bonen door de soep en warm door. Breng op smaak met peper en zout en serveer in grote kommen met een scheutje olijfolie.

Tip:

Voor een dikke soep, voeg extra brood toe!

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 1.835 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 36-37

Italiaanse boerentomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se boe­ren­to­ma­ten­soep

1
1
  • 1 ui
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 800 g tomatenblokjes
  • 2 groentebouillontabletten

Snipper de ui. Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillontabletten toe.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • ¼ vers stokbrood
  • 250 ml kraanwater

Snijd de knoflook fijn en het stokbrood in dobbelstenen. Schep het brood, de knoflook en het water door het tomatenmengsel.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 20 g verse Italiaanse kruiden

Verwijder de harde stelen van de kruiden en snijd de blaadjes fijn.

4
4
  • 75 ml traditionele olijfolie

Voeg de kruiden met de olijfolie toe aan het tomatenmengsel. Laat 20 min. sudderen.

5
5
  • 400 g wilde spinazie
  • 740 g witte bonen in pot

Snijd de spinazie grof en schep met de witte bonen door de soep en warm door.

Wilde spinazie

Instructievideo

04:37 min.

6
6

Breng op smaak met peper en zout en serveer in grote kommen met een scheutje olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.