bewaar
Italiaanse boerentomatensoep
Italiaanse boerentomatensoep
bewaar

Italiaanse boerentomatensoep

Tomaten, spinazie, witte bonen… De Italianen weten wat lekker en voedzaam is.

30 min. bereiden
181waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

800 g

tomatenblokjes

2

groentebouillontabletten

2 tenen

knoflook

¼

vers stokbrood

250 ml

kraanwater

20 g

verse Italiaanse kruiden

75 ml

traditionele olijfolie

400 g

wilde spinazie

740 g

witte bonen in pot

Tomaten, spinazie, witte bonen… De Italianen weten wat lekker en voedzaam is.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit 2 el olijfolie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillontabletten toe.

2

Snijd de knoflook fijn en het stokbrood in dobbelstenen. Schep het brood, de knoflook en het water door het tomatenmengsel. Verwijder de harde stelen van de kruiden en snijd de blaadjes fijn. Voeg de kruiden met 75 ml olijfolie toe aan het tomatenmengsel. Laat 20 min. sudderen.

3

Snijd de spinazie grof en schep met de witte bonen door de soep en warm door. Breng op smaak met peper en zout en serveer in grote kommen met een scheutje olijfolie.

tip

algemeenVoor een dikke soep, voeg extra brood toe!

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.