bewaar
Winterminestrone met soepstengels
Winterminestrone met soepstengels
bewaar

Winterminestrone met soepstengels

Met de zelfgemaakte Italiaanse soepstengels een complete maaltijd.

25 min. bereiden
45 min. wachten
149waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ zakje

bakpoeder

250 g

tarwebloem

4 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

1 tl

zout

100 ml

kraanwater

6 el

traditionele olijfolie

250 g

winterpeen

1

ui

2 tenen

knoflook

750 g

romatomaat

1½ liter

kraanwater

3

groentebouillontabletten

350 g

witte bonen in tomatensaus

100 g

spaghetti

400 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Met de zelfgemaakte Italiaanse soepstengels een complete maaltijd.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng bloem met het bakpoeder, Italiaanse kruiden en zout in een kom. Maak een kuiltje en schenk er de olie en 100 ml water in. Kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in stukjes en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne stengels van ca. 25 cm lang. Leg de soepstengels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 min. goudbruin.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn en de winterpeen in blokjes. Snijd de tomaten aan één kant kruislings in. Dompel ze eerst in kokend water en dan in koud water. Pel ze, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

3

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de peen en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min. Schenk er 1.5 liter water erbij en voeg de bouillontabletten en tomaat toe. Breng aan de kook en laat 30 min. op laag vuur koken.

4

Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en breek de spaghetti in stukken boven de soep. Laat nog 8 min. zachtjes koken. Voeg 2 min. voor het serveren de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de soepstengels. Bon appétit!

tip

bereidingstipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

bewaartipBewaar de overgebleven soepstengels in een afgesloten trommel, ze blijven dan nog zeker 1 week goed. Wikkel ze in rauwe ham en serveer ze als hapje bij de borrel.

combinatietipLekker met geraspte kaas.

Winterminestrone met soepstengels

Instructievideo - 04:21 min.