Oma's bruinebonensoep
Met hutspotgroente en roggebrood, een ouderwets stevig soepje.
500 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 el
300 g
½ el
370 ml
345 g
1
500 ml
50 g
2 sneetjes
Dit heb je nodig
keukenmachine
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2003 nr. 01 - Koken met gemak
Verhit de olie in een soeppan en bak de hutspotgroenten en Italiaanse kruiden 5 min. zachtjes. Schep af en toe om. Pureer ondertussen de helft van de bonen met het vocht en de tomatensaus in de keukenmachine. Roer de tomaten-bonenpuree en de rest van de bonen door de groenten.
Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het kokende water toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zacht koken. Schep de bonensoep in grote kommen. Halveer de sneetjes roggebrood diagonaal, besmeer met roomkaas en serveer erbij.
Oma's bruinebonensoep
Met hutspotgroente en roggebrood, een ouderwets stevig soepje.

hoofdgerecht
2 personen
500 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en bak de hutspotgroenten en Italiaanse kruiden 5 min. zachtjes. Schep af en toe om. Pureer ondertussen de helft van de bonen met het vocht en de tomatensaus in de keukenmachine. Roer de tomaten-bonenpuree en de rest van de bonen door de groenten.
Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het kokende water toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zacht koken. Schep de bonensoep in grote kommen. Halveer de sneetjes roggebrood diagonaal, besmeer met roomkaas en serveer erbij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
2 el traditionele olijfolie
300 g hutspotgroenten
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
370 ml bruine bonen in pot
345 g tomatensaus
1 groentebouillonblokje
500 ml kokend water
50 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
2 sneetjes Brabants roggebrood
Dit heb je nodig
keukenmachine




