Budgetrecepten
Budgetrecepten

Budgetrecepten

Budgetrecept? Een goedkope maaltijd koken kan hartstikke makkelijk zijn. Of het nu voor een groot gezin is, voor 2 personen of voor jezelf: met deze recepten zet je voor ongeveer € 2 p.p. grootse gerechten op tafel.

Pasta pesto met snijbonen en pijnboompitten

Pasta pesto met snijbonen en pijnboompitten

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

40 g

pijnboompitten

300 g

pipe rigate

400 g

verse gesneden snijbonen

15 g

verse basilicum

1

citroen

110 g

groene pesto in potje

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Snijd de courgette in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd elk kwart in stukken van 1 cm dik. Kook de courgette in 1 min. beetgaar, schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten in 2 min. goudbruin.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de snijbonen de laatste 5 min. met de pasta mee. Giet af (vang per 4 personen 200 ml van het kookvocht op), spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
  3. Snijd ondertussen het basilicum grof. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Doe het kookvocht met de courgette, pesto, het citroensap en de helft van het basilicum in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde groene saus.
  4. Meng de pestosaus met de pasta en snijbonen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta pesto over 4 borden en garneer met de pijnboompitten, het citroenrasp en de rest van het basilicum.
Koken met Prijsfavorieten

Koken met Prijsfavorieten

Een goedkope maaltijd op tafel zetten? Met meer dan 1500 Prijsfavorieten ben je altijd voordelig uit. Dit zijn producten van topkwaliteit die altijd laaggeprijsd zijn. Je herkent ze aan het blauwe duimpje. Als je die ziet, zit je goed!

Budget recepten van Allerhande: onder €2 p.p.

Allerhande’s budgetregels: hoofdgerechten die € 2 p.p. kosten, berekend o.b.v. 4 personen en prijswijzigingen voorbehouden. Een lekkere en goedkope maaltijd begint thuis. Maak een boodschappenlijstje en kies zo veel mogelijk seizoensproducten. Die zijn, naast lekkerder, ook goedkoper dan buiten het seizoen én meestal ook nog in de Bonus.

Handig: 1x koken en 2x eten! Maak een dubbele portie en vries de extra hoeveelheid in. Zoals deze budgetproof stamppot met extra groenten, prei-tuinerwtensoep en handig in te vriezen tomatensaus voor bijv. pasta.

Budget recepten van Allerhande: onder €2 p.p.