Budgetrecepten
Budgetrecept? Een goedkope maaltijd koken kan hartstikke makkelijk zijn. Of het nu voor een groot gezin is, voor 2 personen of voor jezelf: met deze goedkope recepten zet je voor ongeveer € 2 p.p. grootse gerechten op tafel.

Eenpanspasta al limone met hazelnootkruim
Ingrediënten
4 personen
30 g
hazelnoten
3 tenen
knoflook
3 el
milde olijfolie
30 g
panko
2
venkel
1 tl
venkelzaad
700 ml
water
300 g
penne
125 ml
verse slagroom
1
groentebouillonblokje
1
citroen
- Hak de hazelnoten tot kruim en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ olie in een hapjespan en bak de panko en het hazelnootkruim op middelhoog vuur in 3 min. lichtbruin en krokant. Schep regelmatig om. Voeg ⅓ van de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Schep alles uit de pan. Houd apart.
- Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen, snijd het groen fijn en houd apart. Snijd de knollen in blokjes van 1 cm.
- Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de venkel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de knoflook en het venkelzaad toe en bak nog 2 min.
- Boen de citroen en rasp de gele schil. Pers 1 helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten. Voeg het citroenrasp en -sap toe aan de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Voeg het water, de ongekookte penne en de slagroom toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Laat onder af en toe roeren 15 min. koken tot de pasta al dente is.
- Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de hazelnootkruim en het venkelgroen. Serveer met een partje citroen.

Voordelig koken met Prijsfavorieten
Een goedkope maaltijd op tafel zetten? Met meer dan 1800 Prijsfavorieten ben je altijd voordelig uit. Dit zijn producten van topkwaliteit die altijd laaggeprijsd zijn. Je herkent ze aan het blauwe duimpje. Als je die ziet, zit je goed!
Budget recepten van Allerhande: onder €2 p.p.
Allerhande’s budgetregels: hoofdgerechten die maximaal € 2 p.p. kosten, berekend o.b.v. 4 personen en prijswijzigingen voorbehouden. Een lekkere en goedkope maaltijd begint thuis. Maak een boodschappenlijstje en kies zo veel mogelijk seizoensproducten. Die zijn, naast lekkerder, ook goedkoper dan buiten het seizoen én meestal ook nog in de Bonus.
Handig: 1x koken en 2x eten! Maak een dubbele portie en vries de extra hoeveelheid in. Zoals deze budgetproof stamppot met extra groenten, prei-tuinerwtensoep en handig in te vriezen tomatensaus voor bijv. pasta.
