Wor­tel­soep met vol­ko­ren-krui­den­crou­tons

Wortelsoep met volkoren-kruidencroutons voor het zachte van soep en het krokante van croutons.

(9) waardeer
hoofdgerecht Wortelsoep met volkoren-kruidencroutons voor het zachte van soep en het krokante van croutons. 4 personen
2 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote ingevette ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de uien. Snijd de knoflook grof. Boen de winterpeen schoon onder koud water. Snijd een plakje van de bovenkant en snijd de rest van de peen in stukken van ca. 2 cm. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 2 cm.
  2. Verhit de ½ van de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, peen en aardappel met het karwijzaad en de chilivlokken 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Doe het water erbij, zodat alle groenten net onderstaan. Laat 20 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
  3. Snijd ondertussen de sneetjes brood in blokjes van ca. 2 cm. Meng met de rest van de olie en de Italiaanse kruiden. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot knapperige croutons.
  4. Pureer de soep met de staafmixer tot een egaal mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe kommen. Verdeel de yoghurt erover en bestrooi met de croutons.

bereidingstip:

Is de soep te dik? Voeg dan na het pureren extra kokend water toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Wortelsoep met volkoren-kruidencroutons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­soep met vol­ko­ren-krui­den­crou­tons

1
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kg winterpeen

Snipper de uien. Snijd de knoflook grof. Boen de winterpeen schoon onder koud water.

3
3
  • 250 g kruimige aardappelen

Snijd een plakje van de bovenkant en snijd de rest van de peen in stukken van ca. 2 cm. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 2 cm.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl chilivlokken

Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, peen en aardappel met het karwijzaad en de chilivlokken 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 1200 ml water

Schep af en toe om. Doe het water erbij, zodat alle groenten net onderstaan. Laat 20 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.

6
6
  • 6 sneetjes volkorenbrood
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Snijd ondertussen de sneetjes brood in blokjes van ca. 2 cm. Meng met de rest van de olie en de Italiaanse kruiden.

7
7

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot knapperige croutons.

8
8

Pureer de soep met de staafmixer tot een egaal mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 4 el De Zaanse Hoeve halfvolle yoghurt

Verdeel over diepe kommen. Verdeel de yoghurt erover en bestrooi met de croutons.

bereidingstip:

Is de soep te dik? Voeg dan na het pureren extra kokend water toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.