bewaar
Wortelsoep met volkoren-kruidencroutons
Wortelsoep met volkoren-kruidencroutons
bewaar

Wortelsoep met volkoren-kruidencroutons

Wortelsoep met volkoren-kruidencroutons voor het zachte van soep en het krokante van croutons.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
licht pittig
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

3 tenen

knoflook

1 kg

winterpeen

250 g

kruimige aardappel

4 el

milde olijfolie

1 tl

karwijzaad

1 tl

chilivlokken

850 ml

water

6 sneetjes

volkorenbrood

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

4 el

halfvolle yoghurt

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • staafmixer

Wortelsoep met volkoren-kruidencroutons voor het zachte van soep en het krokante van croutons.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de uien. Snijd de knoflook grof. Boen de winterpeen schoon onder koud stromend water. Snijd een plakje van de bovenkant en snijd de rest van de peen in stukken van ca. 2 cm. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 2 cm.

2

Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, peen en aardappel met het karwijzaad en de chilivlokken 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Doe het water erbij, zodat alle groenten net onderstaan. Laat 20 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.

3

Snijd ondertussen de sneetjes brood in blokjes van ca. 2 cm. Meng met de rest van de olie en de Italiaanse kruiden. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot knapperige croutons.

4

Pureer de soep met de staafmixer tot een egaal mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe kommen. Verdeel de yoghurt erover en bestrooi met de croutons.

bereidingstipIs de soep te dik? Voeg dan na het pureren extra kokend water toe.