bewaar
Winterse minestrone met macaroni
Winterse minestrone met macaroni
bewaar

Winterse minestrone met macaroni

Minestrone is de klassieke, vullende maaltijdsoep waar het beste van het seizoen samenkomt in een kom.

30 min. bereiden
zeer pittig
89waarderingen

Ingrediënten

4 personen

360 g

witte bonen in blik

300 g

rundertartaar

3 el

gedroogde Italiaanse kruiden

3 el

milde olijfolie

2 tenen

knoflook

1

middelgrote ui

300 g

winterpeen

400 g

tomatenblokjes in blik

100 g

volkorenmacaroni

1 l

water

300 g

verse boerenkool

1 tl

chilivlokken

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe 50 g bonen (per 4 personen) in een ruime kom en prak met een vork. Meng de tartaar, ⅓ van de Italiaanse kruiden en peper erdoor. Rol hier met vochtige handen 16 balletjes (per 4 personen) van.

2

Verhit de olie in een soeppan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 2-3 min. rondom bruin. Neem uit de pan en houd op een bord afgedekt met aluminiumfolie apart. Maak de pan niet schoon.

3

Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Schil de peen en snijd in plakjes van 1 cm. Verhit de soeppan met het braadvet opnieuw en bak de knoflook en ui 2 min. Voeg de rest van de kruiden, de peen, tomatenblokjes, macaroni en het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken, roer regelmatig.

4

Roer de laatste 2 min. de rest van de bonen, de balletjes, boerenkool en chilivlokken door de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Winterse minestrone met macaroni 

Instructievideo - 01:29 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Winterse minestrone met macaroni

Minestrone is de klassieke, vullende maaltijdsoep waar het beste van het seizoen samenkomt in een kom.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig