Airfryer recepten
Airfryer recepten

Airfryer recepten

De airfryer is here to stay! Of je nu op zoek bent naar makkelijke snacks, snelle ontbijtjes of gezonde maaltijden, het kan allemaal. Van een airfryer-kroket tot een stukje gegrilde zalm of knapperige groente. Ook maak je eenvoudig een cake in de airfryer en kun je er brood in bakken. Ga jij het airfryer-avontuur aan met een cake of ben je meer van de all-time favoriet: zoeteaardappelfriet? De lekkerste airfryer-recepten vind je hier.

Zoete-aardappelfriet uit de airfryer maken

Zoete-aardappelfriet uit de airfryer maken

  1. Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
  2. Was de aardappelen goed, droog ze en snijd ze in plakken van een ½ cm dik. Snijd de plakken in repen van 1 cm en ca. 10-12 cm lang. Dep de friet droog met keukenpapier.
  3. Schep in een ruime kom de olijfolie en de paprikapoeder, komijn en cayennepeper om met de friet. Doe de friet in het mandje van de airfryer en bak in 15 min. goudgeel en gaar. Schud het mandje halverwege om. Bestrooi met versgemalen zeezout en serveer direct.
Hoe maak je de airfryer schoon?

Hoe maak je de airfryer schoon?

Het bereiden van eten in de airfryer is snel en makkelijk, maar het schoonmaken van het apparaat kan voelen als een flinke klus. Er ontstaat namelijk een aanslag van aangekoekt vet en voedselresten. Toch heb je niet zo veel nodig om de airfryer schoon te maken. Met warm water en een paar druppels afwasmiddel zit je al goed. Lees hier hoe je in 4 stappen je airfryer schoonmaakt.

  1. Het mandje schoonmaken: haal als eerste de stekker uit het stopcontact en haal het mandje uit de airfryer. Laat de mand 10 minuten weken in een bak met warm water en een paar druppels afwasmiddel.
  2. Binnenkant airfryer: ook deze kan schoongemaakt worden met afwasmiddel.
  3. Verwarmingselement: zet de airfryer ondersteboven. Maak het verwarmingselement schoon met warm water en afwasmiddel.
  4. De buitenkant niet vergeten! Ook deze mag met afwasmiddel en een warm doekje worden schoongemaakt.

Meer tips? Bekijk deze schoonmaakhacks.