Weekmenu's van Allerhande

Houd je van eten en plan je graag vooruit? Dan is een weekmenu de uitkomst. Wij maken het je makkelijk door alvast weekmenu's voor je samen te stellen. Voor deze week, volgende week en ook voor een specifieke voorkeur, zoals vegetarisch of op budget. Eet smakelijk!

Inspiratie voor deze week

Van maandag t/m vrijdag zó aan tafel

Volgende week op het menu

Plan alvast vooruit

Weekmenu onder €75

Weekmenu onder €75

Met z’n vieren 5 dagen eten voor nog geen € 75*? Het kan, ook in deze tijden! Hier zijn 5 ontbijtjes, 5 lunches en 5 avondmaaltijden. Welke lekkere combi’s maak jij?

  • *Per 4 personen, gebaseerd op het gebruik van de verpakkingen uit de boodschappenlijst uit Allerhande 01-2024. Onder voorbehoud van eventuele prijsstijgingen. Let op: check je winkelmand op dubbel toegevoegde ingrediënten.

5x ontbijt

Van maandag t/m vrijdag een goede start

5x lunch

Van maandag t/m vrijdag een voedzame break

5x avondeten

Van maandag t/m vrijdag een fijne maaltijd

Weekmenu topper

Ingrediënten

Aantal personen

300 gram middelgrote uien

2 tenen knoflook

4 eetlepel milde olijfolie

400 gram verse spinazie

70 gram tomatenpuree

400 gram tomatenblokjes

300 ml water

0.5 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

250 gram ricotta

100 ml halfvolle melk

0.5 theelepel gemalen nootmuskaat

12 volkoren lasagnebladen

75 gram geraspte jong belegen 30+ kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen, snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en laat de spinazie in delen slinken. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.

  2. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de ui in 8-10 min. zacht en gekaramelliseerd. Schep de helft van de ui uit de pan en hou apart.

  3. Voeg de tomatenpuree en knoflook toe aan de ui in de pan en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en kook nog 5 min., breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper. Meng de spinazie met de apart gehouden ui, de ricotta, melk, nootmuskaat, peper en eventueel zout.

  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje tomatensaus. Maak laagjes met de lasagnebladen, het spinazie-ricottamengsel en de tomatensaus. Eindig met het spinazie-ricottamengsel. Verdeel de geraspte kaas erover en bak in 35-40 min. gaar in de oven.