Weekmenu's van Allerhande

Houd je van eten en plan je graag vooruit? Dan is een weekmenu de uitkomst. Wij maken het je makkelijk door alvast weekmenu's voor je samen te stellen. Voor deze week, volgende week en ook voor een specifieke voorkeur, zoals vegetarisch of op budget. Eet smakelijk!

Inspiratie voor deze week

Van maandag t/m vrijdag zó aan tafel

Volgende week op het menu

Plan alvast vooruit

Weekmenu onder €75

Met z’n vieren 5 dagen eten voor nog geen € 75*? Het kan, ook in deze tijden! Hier zijn 5 ontbijtjes, 5 lunches en 5 avondmaaltijden. Welke lekkere combi’s maak jij?

  • *Per 4 personen, gebaseerd op het gebruik van de verpakkingen uit de boodschappenlijst uit Allerhande 01-2024. Onder voorbehoud van eventuele prijsstijgingen. Let op: check je winkelmand op dubbel toegevoegde ingrediënten.

5x ontbijt

Van maandag t/m vrijdag een goede start

5x lunch

Van maandag t/m vrijdag een voedzame break

5x avondeten

Van maandag t/m vrijdag een fijne maaltijd

Weekmenu topper

Ingrediënten

Aantal personen

200 gram diepvries bloemkoolrijst

225 gram diepvries edamamebonen

125 gram diepvries mangostukjes

2 rode uien

1 teen knoflook

10 gram verse koriander

4 eetlepel milde olijfolie

70 gram tomatenpuree

0.5 eetlepel cajunkruiden

400 ml kokend water

300 gram scharrelkipfilets

200 gram winterpeen

4 eetlepel natuurazijn

300 gram zilvervliesrijst

  1. Laat de bloemkoolrijst, edamame en mango ontdooien. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en snijd de blaadjes grof, hou ze apart. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de helft van de ui en de knoflook 4 min.

  2. Voeg de koriandersteeltjes en de tomatenpuree toe en bak al roerend 4 min. Voeg de cajunkruiden en het kokend water toe en breng aan de kook. Leg de kip erin, zet het vuur laag en laat 20 min. met de deksel op de pan stoven.

  3. Schil ondertussen de winterpeen en rasp grof. Meng de rest van de rode ui met de azijn, laat staat tot gebruik.

  4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer de bloemkoolrijst en de helft van de korianderblaadjes erdoor. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

  5. Haal de kip uit de pan en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe het vlees terug in de pan en kook 8 min. op hoog vuur tot de saus iets is ingekookt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  6. Verdeel de rijst over kommen en verdeel de pulled chicken, edamame, winterpeen, mangostukjes en ingelegde ui erover. Bestrooi met de rest van de korianderblaadjes