Laat de bloemkoolrijst, edamame en mango ontdooien. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en snijd de blaadjes grof, hou ze apart. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de helft van de ui en de knoflook 4 min.
Voeg de koriandersteeltjes en de tomatenpuree toe en bak al roerend 4 min. Voeg de cajunkruiden en het kokend water toe en breng aan de kook. Leg de kip erin, zet het vuur laag en laat 20 min. met de deksel op de pan stoven.
Schil ondertussen de winterpeen en rasp grof. Meng de rest van de rode ui met de azijn, laat staat tot gebruik.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer de bloemkoolrijst en de helft van de korianderblaadjes erdoor. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Haal de kip uit de pan en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe het vlees terug in de pan en kook 8 min. op hoog vuur tot de saus iets is ingekookt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst over kommen en verdeel de pulled chicken, edamame, winterpeen, mangostukjes en ingelegde ui erover. Bestrooi met de rest van de korianderblaadjes
Inspiratie voor deze week
Van maandag t/m vrijdag zó aan tafel
Volgende week op het menu
Plan alvast vooruit
5x ontbijt
Van maandag t/m vrijdag een goede start
5x lunch
Van maandag t/m vrijdag een voedzame break
5x avondeten
Van maandag t/m vrijdag een fijne maaltijd
Weekmenu topper
Ingrediënten
Aantal personen
200 gram diepvries bloemkoolrijst | |
225 gram diepvries edamamebonen | |
125 gram diepvries mangostukjes | |
2 rode uien | |
1 teen knoflook | |
10 gram verse koriander | |
4 eetlepel milde olijfolie | |
70 gram tomatenpuree | |
0.5 eetlepel cajunkruiden | |
400 ml kokend water | |
300 gram scharrelkipfilets | |
200 gram winterpeen | |
4 eetlepel natuurazijn | |
300 gram zilvervliesrijst |