Weekmenu's van Allerhande
Houd je van eten en plan je graag vooruit? Dan is een weekmenu de uitkomst. Wij maken het je makkelijk door alvast weekmenu's voor je samen te stellen. Voor deze week, volgende week en ook voor een specifieke voorkeur, zoals vegetarisch of op budget. Eet smakelijk!

Weekmenu topper
Ingrediënten
4 personen
4 el
milde olijfolie
300 g
gesneden rode uien
300 g
rundergehakt
2 el
shakshuka specerijenmix
1 kg
bakaardappeltjes
1
courgette
10 g
verse platte peterselie
100 g
yoghurt
1 teen
knoflook
- Verhit ¼ olie in een hapjespan en roerbak de ui, het gehakt en de specerijen 2-3 min. op hoog vuur. Blijf goed omscheppen.
- Schep het gehaktmengsel uit de pan. Voeg de rest van de olie toe aan de pan en bak de bakaardappeltjes 8-10 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes en bak de laatste 2 min. mee. De courgette mag lekker knapperig blijven.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de helft door de yoghurt. Rasp de knoflook erboven en breng de peterselieyoghurt op smaak met peper en eventueel zout.
- Schep het gehaktmengsel door het aardappelmengsel, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep nog 1 min. om op hoog vuur. Bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de peterselieyoghurt ernaast.