Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen, snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en laat de spinazie in delen slinken. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de ui in 8-10 min. zacht en gekaramelliseerd. Schep de helft van de ui uit de pan en hou apart.
Voeg de tomatenpuree en knoflook toe aan de ui in de pan en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en kook nog 5 min., breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper. Meng de spinazie met de apart gehouden ui, de ricotta, melk, nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje tomatensaus. Maak laagjes met de lasagnebladen, het spinazie-ricottamengsel en de tomatensaus. Eindig met het spinazie-ricottamengsel. Verdeel de geraspte kaas erover en bak in 35-40 min. gaar in de oven.
Inspiratie voor deze week
Van maandag t/m vrijdag zó aan tafel
Volgende week op het menu
Plan alvast vooruit
5x ontbijt
Van maandag t/m vrijdag een goede start
5x lunch
Van maandag t/m vrijdag een voedzame break
5x avondeten
Van maandag t/m vrijdag een fijne maaltijd
Weekmenu topper
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram middelgrote uien | |
2 tenen knoflook | |
4 eetlepel milde olijfolie | |
400 gram verse spinazie | |
70 gram tomatenpuree | |
400 gram tomatenblokjes | |
300 ml water | |
0.5 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden | |
250 gram ricotta | |
100 ml halfvolle melk | |
0.5 theelepel gemalen nootmuskaat | |
12 volkoren lasagnebladen | |
75 gram geraspte jong belegen 30+ kaas |
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)