Weekmenu's van Allerhande
Weekmenu's van Allerhande

Weekmenu's van Allerhande

Houd je van eten en plan je graag vooruit? Dan is een weekmenu de uitkomst. Wij maken het je makkelijk door alvast weekmenu's voor je samen te stellen. Voor deze week, volgende week, vorige week en ook voor een specifieke voorkeur, zoals vegetarisch of gezond. Eet smakelijk!

Weekmenu voor €10 per persoon

Weekmenu voor €10 per persoon

Met z’n vieren 5 dagen eten voor nog geen € 40*? Kwestie van slim kopen én slim koken. Want door in verschillende gerechten gebruik te maken van dezelfde ingrediënten, eet je meerdere dagen voor minder dan € 2 per persoon per maaltijd.

*Per 4 personen, gebaseerd op het gebruik van de verpakkingen uit de boodschappenlijst. Onder voorbehoud van eventuele prijsstijgingen. Let op: check je winkelmand op dubbel toegevoegde ingrediënten.

Weekmenu topper

Weekmenu topper

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

2

rode uien

500 g

cherrytomaten

4 el

olijfolie mild

1 teen

knoflook

15 g

verse basilicum

50 g

ongebrande amandelen

75 g

De Zaanse Hoeve mild 30+ geraspt

1 el

witte natuurazijn

100 ml

De Zaanse Hoeve halfvolle melk

400 g

koelverse gesneden andijvie

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • pureestamper

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de rode uien in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten.
  2. Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak de ui met de tomaten 10 min. op middelhoog vuur, breng op smaak met peper.
  3. Snijd ondertussen de knoflook in plakjes en doe samen met de basilicumblaadjes, amandelen, ⅖ van de kaas, de rest van de olie en azijn in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot pesto en breng op smaak met peper. Voeg eventueel wat water toe om de pesto wat vloeibaarder te maken.
  4. Giet de aardappelen af, vang een kopje kookvocht op. Meng de melk, pesto en de rest van de kaas erdoor en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de stamppot over borden en verdeel de gebakken tomaat met ui erover.