Bolletje met pompoenspread en gehaktbrood

Met leftovers als geroosterde pompoen en gehaktbrood tover je makkelijk een lekker warm lunch op tafel. Zoals bijvoorbeeld dit luchtige witte bolletje met pompoenspread en gehaktbrood.

425 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de ui in dunne halve ringen, snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de geroosterde pompoenblokjes toe en bak nog 1 min. Schep om.

  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de plakken gehaktbrood 5 min. tot ze warm zijn. Snijd ondertussen de broodjes open.

  3. Doe het pompoenmengsel in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Besmeer de bolletjes aan beide kanten met de pompoenspread en beleg met het gehaktbrood.

  • combinatietipLekker met mosterd.
  • resttipDeze lunch maak je met left-overs van dit recept voor gehaktbrood met geroosterde pompoen.
  • bereidingstipMaak de pompoenspread tot 3 dagen van tevoren. Bewaar in een hersluitbaar bakje in de koelkast tot gebruik.
  • variatietipMaak de pompoenspread extra kruidig door er 1 tl gemalen komijn en een ½ tl chilivlokken aan toe te voegen.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Bolletje met pompoenspread en gehaktbrood

Met leftovers als geroosterde pompoen en gehaktbrood tover je makkelijk een lekker warm lunch op tafel. Zoals bijvoorbeeld dit luchtige witte bolletje met pompoenspread en gehaktbrood.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig