Vegetarisch kerstmenu 2023
Vegetarisch kerstmenu 2023

Vegetarisch kerstmenu 2023

Kerst. Dé periode van gezelligheid, en van lekker eten en drinken. Of je nou een volledig vegetarisch kerstmenu op tafel wil toveren of een paar vegetarische tapas gerechten. Wij helpen je graag met ons assortiment en inspiratie. Zo maak je van deze kerst echt iets speciaals. Toch liever vegan? Ontdek ook ons vegan kerstmenu.

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Bijgerechten

Kerstdesserts

Vegetarisch kerstmenu topper

Vegetarisch kerstmenu topper

Ingrediënten

8 personen

750 g

zoete aardappelen

500 g

ube

200 g

zachte geitenkaas

25 g

verse bieslook

1

citroen

100 g

semi-gedroogde cherrytomaatjes

50 g

gerookte amandelen

2 tl

gedroogde salie

270 g

vers bladerdeeg

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakkwast

  1. Verhit de oven voor op 200 °C. Prik met een vork rondom gaatjes in de zoete en ube-aardappelen, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven (afhankelijk van de dikte) in 35-40 min. gaar. Neem uit de oven, halveer de aardappelen in de lengte en laat 15 min. afkoelen.
  2. Verkruimel ondertussen de geitenkaas, snijd de bieslook fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de semi-gedroogde cherrytomaten in stukjes en hak de amandelen grof.
  3. Verwijder de schil van de zoete aardappel. Meng met een vork het oranje vruchtvlees met de bieslook, peper en zout tot een puree. Verwijder ook de schil van de ube-aardappelen en meng het paarse vruchtvlees met de salie, het citroenrasp, peper en zout tot een puree.
  4. Leg het bladerdeeg met het bakpapier op de bakplaat. Verdeel de helft van de zoete-aardappelpuree in de lengte over de onderste helft van het bladerdeeg. Zorg dat het mengsel overal even hoog is. Laat de randen vrij. Verdeel de helft van de tomaten en de helft van de geitenkaas gelijkmatig over de puree. Verdeel daarover de ube-puree, de rest van de tomaten, geitenkaas en de rest van de zoete-aardappelpuree.
  5. Vouw het deeg over het aardappel- mengsel heen dicht en druk de randen rondom aan met een vork. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk met de bakkwast de bovenkant en zijkanten van het deeg met het ei. Bak de vega Wellington in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de amandelen.