Pavlova

Pavlova

Knapperig vanbuiten en sticky vanbinnen: met pavlova zet je een feestelijk schuimtoetje op tafel! Romig door de slagroom, barstensvol fruit en rijk aan kleur. Bijna zonde om dit pronkstuk op te eten…

Minipavlova met ijs en earl grey-pumpkin spicesiroop

Minipavlova met ijs en earl grey-pumpkin spicesiroop

  1. Breng het water in een steelpan aan de kook. Doe het theezakje erin en laat op laag vuur tegen de kook aan 10 min. trekken. Verwijder het zakje en voeg de suiker en pumpkin spice toe. Roer 5 min. tot de suiker smelt en de siroop iets inkookt. Haal van het vuur, laat 10 min. afkoelen.
  2. Schep bollen van het ijs en leg op de minipavlova's. Verdeel een ½ el earl greypumkin spicesiroop per minipavlova erover en bestrooi met de parels.
Wat is pavlova?

Wat is pavlova?

Pavlova is een dessert gemaakt van meringue en wordt traditioneel geserveerd met een topping van slagroom en vers fruit, zoals bosvruchten, aardbeien en frambozen. Pavlova is lekker knapperig vanbuiten en zacht en sticky vanbinnen.

Waar komt pavlova vandaan?

Pavlova is vernoemd naar de Russische ballerina Anna Pavlova. Het dessert zou gemaakt zijn ter ere van de danseres, na afloop van haar tournee door Australië en Nieuw-Zeeland in 1920. De inwoners van zowel Australië als Nieuw-Zeeland betwisten nog steeds wie er verantwoordelijk is voor de uitvinding. De taart wordt in beide landen beschouwd als nationaal pronkstuk en wordt vooral tijdens de feestdagen veel geserveerd.

Waar komt pavlova vandaan?
Wat is het verschil tussen pavlova en meringue?

Wat is het verschil tussen pavlova en meringue?

Voor het maken van pavlova wordt maizena toegevoegd aan de meringue-basis. Door de maizena krijgt pavlova een knapperige, krokante buitenkant en een zachte, vochtige binnenkant. Meringue is zowel vanbuiten als vanbinnen droog en stevig en hierdoor minder kwetsbaar dan pavlova. Maar het grootste verschil is toch wel de topping: pavlova wordt traditioneel geserveerd als een taart met een topping van slagroom en vers fruit, terwijl meringue slechts uit gedroogd schuim bestaat.

Hoe bewaar je pavlova?

Als je pavlova een dag van tevoren maakt, kun je de schuimtaart in de oven bewaren. Zo blijft de pavlova lekker krokant vanbuiten en sticky vanbinnen. Voeg de toppings kort voor het serveren toe. Mocht je al van tevoren weten dat de pavlova te groot is om in één keer op te eten, dan kun je het beste de slagroom en het fruit apart bewaren, zodat de bodem niet zompig wordt. Wil je de pavlova na het serveren bewaren? Dat kan maximaal 3 dagen afgedekt in de koelkast. Verse pavlova is echter het lekkerst: in de koelkast verliest-ie z’n krokante structuur.

Hoe bewaar je pavlova?