Kerstrecepten 2023
Kerstrecepten 2023

Kerstrecepten 2023

Kerst: de periode van eten en drinken samen met je dierbaren. Of je nu het hele jaar al uitkijkt naar een uitgebreid kerstdiner of liever een snel feestelijk kerstgerecht serveert: wij hebben onze favorieten kerstrecepten voor je op een rij gezet. Je kunt ook direct een kijkje nemen bij onze voorgerechten, hoofdgerechten of nagerechten voor kerst. Zo is het voor iedereen een merry Christmas!

Kerstrecepten op een rij

Alles voor een complete kerst

Kies je kerstmoment

Een moment dat jou het beste past

Een vega of vegan kerst?

Zet eens wat anders op tafel
Een kerst zonder stress? Dat kan met onze tips!

Een kerst zonder stress? Dat kan met onze tips!

Samen zijn staat centraal met kerst. Niets is gezelliger dan aanschuiven aan een grote tafel vol lekkers met vrienden en familie. De feestdagen en alle voorbereidingen kunnen zorgen voor veel stress. Relax! Wij laten je zien hoe je decembermaand stressvrij doorkomt!

Klassieker: tiramisu

Klassieker: tiramisu

Ingrediënten

8 personen

125 ml

verse slagroom

75 g

witte basterdsuiker

4

middelgrote eieren

500 g

mascarpone

5 el

koffielikeur

200 ml

espressokoffie

175 g

lange vingers

1 el

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • schaal (20 x 25 cm)

  1. Klop de slagroom met ⅕ van de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf.
  2. Maak de gardes van de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een lichtgele, romige crème. Meng de mascarpone in delen door de crème en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
  3. Schenk de koffielikeur samen met de espresso in een laag schaaltje of diep bord. Doop de helft van de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel over het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.
  4. Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu.