Gevulde pompoen met cranberry en pecannoten
Deze gevulde pompoen = een feestelijk vegan centerpiece met heerlijke specerijen en najaarsfruit.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 AH Biologisch pompoen
- 3 el milde olijfolie
- 100 g parelcouscous
- 2 tenen knoflook
- 50 g gezouten pecannoten
- 40 g rucola
- 50 g gedroogde cranberry's
- 1 el baharat
- ¼ tl chilivlokken
- 100 g verse granaatappelpitjes
Keukenspullen
- bakpapier
- sateprikker
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de bovenkant van de pompoen (ca. 5 cm) en bewaar dit. Verwijder met een lepel de pitten en draderige binnenkant. Zorg dat het vruchtvlees overal 2 cm dik is. Bestrijk de binnenkant met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en zout.
- Rooster de pompoen en het kapje beide met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 40 min. in het midden van de oven. Check na 30 min. of de pompoen gaar is, met een sateprikker. Gaat-ie gemakkelijk in het vruchtvlees, dan is de pompoen gaar. Haal de deksel eventueel eerder uit de oven.
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de knoflook fijn. Hak de pecannoten grof. Snijd de rucola grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, noten, cranberry’s, baharat en chilivlokken 3 min. op middelhoog vuur. Schep de couscous erdoor. Zet het vuur uit, schep de rucola en de ½ van de granaatappelpitjes erdoor.
- Neem de pompoen uit de oven, vul met het couscousmengsel. Bestrooi met de rest van de granaatappelpitjes en serveer direct.
serveertip:
Vulling over? Serveer het ernaast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 355 kcal
- eiwit 7 g
-
koolhydraten 30 g
waarvan suikers 8 g -
vet 22 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 400 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Gevulde pompoen met cranberry en pecannoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevulde pompoen met cranberry en pecannoten
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 AH Biologisch pompoen
Snijd de bovenkant van de pompoen (ca. 5 cm) en bewaar dit. Verwijder met een lepel de pitten en draderige binnenkant.
- 1 el milde olijfolie
Zorg dat het vruchtvlees overal 2 cm dik is. Bestrijk de binnenkant met de olie en bestrooi met peper en zout.
Rooster de pompoen en het kapje beide met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 40 min. in het midden van de oven.
Check na 30 min. of de pompoen gaar is, met een sateprikker. Gaat-ie gemakkelijk in het vruchtvlees, dan is de pompoen gaar. Haal de deksel eventueel eerder uit de oven.
- 100 g parelcouscous
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 tenen knoflook
- 50 g gezouten pecannoten
- 40 g rucola
Snijd de knoflook fijn. Hak de pecannoten grof. Snijd de rucola grof.
- 2 el milde olijfolie
- 50 g gedroogde cranberry's
- 1 el baharat
- ¼ tl chilivlokken
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, noten, cranberry’s, baharat en chilivlokken 3 min. op middelhoog vuur.
- 50 g verse granaatappelpitjes
Schep de couscous erdoor. Zet het vuur uit, schep de rucola en de granaatappelpitjes erdoor.
- 50 g verse granaatappelpitjes
Neem de pompoen uit de oven, vul met het couscousmengsel. Bestrooi met de rest van de granaatappelpitjes en serveer direct.
serveertip:
Vulling over? Serveer het ernaast.