Ge­vul­de pom­poen met cran­ber­ry en pe­can­no­ten

Deze gevulde pompoen = een feestelijk vegan centerpiece met heerlijke specerijen en najaarsfruit.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(18) waardeer
hoofdgerecht Deze gevulde pompoen = een feestelijk vegan centerpiece met heerlijke specerijen en najaarsfruit. 4 personen
5 18

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de bovenkant van de pompoen (ca. 5 cm) en bewaar dit. Verwijder met een lepel de pitten en draderige binnenkant. Zorg dat het vruchtvlees overal 2 cm dik is. Bestrijk de binnenkant met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en zout.
  3. Rooster de pompoen en het kapje beide met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 40 min. in het midden van de oven. Check na 30 min. of de pompoen gaar is, met een sateprikker. Gaat-ie gemakkelijk in het vruchtvlees, dan is de pompoen gaar. Haal de deksel eventueel eerder uit de oven.
  4. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Snijd de knoflook fijn. Hak de pecannoten grof. Snijd de rucola grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, noten, cranberry’s, baharat en chilivlokken 3 min. op middelhoog vuur. Schep de couscous erdoor. Zet het vuur uit, schep de rucola en de ½ van de granaatappelpitjes erdoor.
  6. Neem de pompoen uit de oven, vul met het couscousmengsel. Bestrooi met de rest van de granaatappelpitjes en serveer direct.

serveertip:

Vulling over? Serveer het ernaast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 30 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gevulde pompoen met cranberry en pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pom­poen met cran­ber­ry en pe­can­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 AH Biologisch pompoen

Snijd de bovenkant van de pompoen (ca. 5 cm) en bewaar dit. Verwijder met een lepel de pitten en draderige binnenkant.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Zorg dat het vruchtvlees overal 2 cm dik is. Bestrijk de binnenkant met de olie en bestrooi met peper en zout.

4
4

Rooster de pompoen en het kapje beide met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 40 min. in het midden van de oven.

5
5

Check na 30 min. of de pompoen gaar is, met een sateprikker. Gaat-ie gemakkelijk in het vruchtvlees, dan is de pompoen gaar. Haal de deksel eventueel eerder uit de oven.

6
6
  • 100 g parelcouscous

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g gezouten pecannoten
  • 40 g rucola

Snijd de knoflook fijn. Hak de pecannoten grof. Snijd de rucola grof.

8
8
  • 2 el milde olijfolie
  • 50 g gedroogde cranberry's
  • 1 el baharat
  • ¼ tl chilivlokken

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, noten, cranberry’s, baharat en chilivlokken 3 min. op middelhoog vuur.

9
9
  • 50 g verse granaatappelpitjes

Schep de couscous erdoor. Zet het vuur uit, schep de rucola en de granaatappelpitjes erdoor.

10
10
  • 50 g verse granaatappelpitjes

Neem de pompoen uit de oven, vul met het couscousmengsel. Bestrooi met de rest van de granaatappelpitjes en serveer direct.

serveertip:

Vulling over? Serveer het ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.