Cranberry-ijs met pecannoten
Cran-berry Christmas! Van dit zelfgemaakt cranberry-ijs met pecannoten wil je bolletjes blijven eten.
Ingrediënten
4 personen
175 g
diepvries cranberry's
50 g
kristalsuiker
8 g
vanillesuiker
75 ml
water
250 ml
verse slagroom
40 g
pecannoten
40 g
gedroogde cranberry's
Dit heb je nodig
staafmixer
goed afsluitbare fles of pot (1 liter)
ijsbolletjestang
glaasjes of potjes (6 cm)
Aan de slag
Breng in een steelpan de cranberry’s met de kristal- en vanillesuiker en het water aan de kook. Laat het mengsel ca. 5 min. koken onder regelmatig roeren. Pureer het cranberrymengsel met de staafmixer en laat 30 min. afkoelen.
Meng de slagroom en een snuf zout door het cranberrymengsel en giet het in de glazen pot. Draai de deksel erop en schud 5 min. stevig of meng 2 min. met een mixer. Het mengsel moet de dikte krijgen van pannenkoekenbeslag.
Zet 3 uur in de vriezer. Rooster ondertussen de pecannoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 5 min. onder regelmatig omscheppen. Laat iets afkoelen en hak fijn. Snijd de gedroogde cranberry’s grof.
Haal het ijs 5 min. voor het serveren uit de vriezer. Schep met de ijsbolschep het ijs in de glaasjes. Bestrooi met de pecannoten en gedroogde cranberry’s.
Cranberry-ijs met pecannoten
Cran-berry Christmas! Van dit zelfgemaakt cranberry-ijs met pecannoten wil je bolletjes blijven eten.

nagerecht
4 personen
400 kcal
20 min. bereiden
210 min. wachten
Aan de slag
Breng in een steelpan de cranberry’s met de kristal- en vanillesuiker en het water aan de kook. Laat het mengsel ca. 5 min. koken onder regelmatig roeren. Pureer het cranberrymengsel met de staafmixer en laat 30 min. afkoelen.
Meng de slagroom en een snuf zout door het cranberrymengsel en giet het in de glazen pot. Draai de deksel erop en schud 5 min. stevig of meng 2 min. met een mixer. Het mengsel moet de dikte krijgen van pannenkoekenbeslag.
Zet 3 uur in de vriezer. Rooster ondertussen de pecannoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 5 min. onder regelmatig omscheppen. Laat iets afkoelen en hak fijn. Snijd de gedroogde cranberry’s grof.
Haal het ijs 5 min. voor het serveren uit de vriezer. Schep met de ijsbolschep het ijs in de glaasjes. Bestrooi met de pecannoten en gedroogde cranberry’s.
combinatietip:Dit gerechtje is onderdeel van een grand dessert, waarbij meerdere desserts geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grand-dessert.
combinatietip:Wijntip bij het grand dessert: Solatio Vino Frizzante Rosato.
bereidingstip:Je kunt dit recept ook in een diepvriesbakje maken. Je kunt het ijs dan langer dan 3 uur in de vriezer laten liggen, wat niet kan met een glazen pot. Let er wel op dat je het ijs 15-20 min. van tevoren uit de vriezer haalt, zodat je er bollen van kunt scheppen.
bereidingstip:Maak voor een snelle versie het cranberry-mengsel volgens de aanwijzingen in stap 1 en roer dit door ca. 250 g AH Biologisch Vanille-ijs. Haal het ijs 15-20 min. van tevoren uit de vriezer zodat het zachter is en je het goed kunt mengen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)175 g diepvries cranberry's
50 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker
75 ml water
250 ml verse slagroom
40 g pecannoten
40 g gedroogde cranberry's
Dit heb je nodig
staafmixer
goed afsluitbare fles of pot (1 liter)
ijsbolletjestang
glaasjes of potjes (6 cm)