Cran­ber­ry-ti­ra­mi­su

Tiramisu in een nieuw jasje met hazelnoten en gedroogde cranberry's.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Tiramisu in een nieuw jasje met hazelnoten en gedroogde cranberry's. 8 personen
4 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schaal (ca. 18x25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en ⅓ van de espressopoeder. Meng de ricotta door de stijfgeslagen room. Schenk kokend water in een laag schaaltje en meng de rest van de espressosticks en de koffielikeur erdoor.
  2. Schep de helft van het ricottamengsel in de schaal en strijk glad. Doop de lange vingers 1 voor 1 elk ongeveer 5 sec. in het koffiemengsel en bedek de laag ricotta er mee. Verdeel de rest van de ricotta er over. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
  3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 4-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak de noten in stukjes. Snijd de cranberry’s in stukjes en meng door de gehakte noten. Bestrooi de tiramisu vlak voor serveren met het noten-cranberrymengsel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Cranberry-tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cran­ber­ry-ti­ra­mi­su

1
1
  • 250 ml slagroom
  • 16 g vanillesuiker
  • 1 espressostick
  • 250 g ricotta

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de espressopoeder. Meng de ricotta door de stijfgeslagen room.

2
2
  • 250 ml water
  • 2 espressosticks
  • 100 ml koffielikeur

Schenk kokend water in een laag schaaltje en meng de rest van de espressosticks en de koffielikeur erdoor.

3
3

Schep de helft van het ricottamengsel in de schaal en strijk glad.

4
4
  • 24 lange vingers

Doop de lange vingers 1 voor 1 elk ongeveer 5 sec. in het koffiemengsel en bedek de laag ricotta er mee.

5
5

Verdeel de rest van de ricotta er over. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.

6
6
  • 50 g hazelnoten

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 4-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

7
7
  • 50 g gedroogde cranberry's

Hak de noten in stukjes. Snijd de cranberry’s in stukjes en meng door de gehakte noten.

8
8

Bestrooi de tiramisu vlak voor serveren met het noten-cranberrymengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.