bewaar
Cranberry-tiramisu
Cranberry-tiramisu
bewaar

Cranberry-tiramisu

Tiramisu in een nieuw jasje met hazelnoten en gedroogde cranberry's.

15 min. bereiden
3 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 ml

verse slagroom

16 g

vanillesuiker

3

espressosticks

250 g

ricotta

250 ml

water

100 ml

Tia Maria koffielikeur

24

lange vingers

50 g

ongebrande hazelnoten

50 g

gedroogde cranberry's

Dit heb je nodig

  • schaal (ca. 18x25 cm)

Tiramisu in een nieuw jasje met hazelnoten en gedroogde cranberry's.

Aan de slag

1

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en ⅓ van de espressopoeder. Meng de ricotta door de stijfgeslagen room. Schenk kokend water in een laag schaaltje en meng de rest van de espressosticks en de koffielikeur erdoor.

2

Schep de helft van het ricottamengsel in de schaal en strijk glad. Doop de lange vingers 1 voor 1 elk ongeveer 5 sec. in het koffiemengsel en bedek de laag ricotta er mee. Verdeel de rest van de ricotta er over. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.

3

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 4-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak de noten in stukjes. Snijd de cranberry’s in stukjes en meng door de gehakte noten. Bestrooi de tiramisu vlak voor serveren met het noten-cranberrymengsel.