Ti­ra­mi­su met zo­mer­fruit en ha­zel­noot

Tiramisu, maar dan net even anders. Fris door het fruit en extra crunchy door de hazelnoten. Een plaatje om te zien!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(58) waardeer
italiaans nagerecht Tiramisu, maar dan net even anders. Fris door het fruit en extra crunchy door de hazelnoten. Een plaatje om te zien! 8 personen
3 58

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spuitzak

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de helft van de lange vingers in een vierkant op een platte schaal en besprenkel met de helft van de siroop. Klop de slagroom en suiker stijf en spatel door de mascarpone.
  2. Prak de frambozen en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel zodat je een marmereffect krijgt. Verdeel de helft over de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers in de rest van de siroop en leg op de mascarpone. Dek af met ⅔ van de rest van de mascarpone.
  3. Snijd ondertussen de nectarines overlangs doormidden. Draai de helften los van elkaar en verwijder de pit. Snijd de helften in partjes. Doe de rest van het mascarponemengsel in de spuitzak en maak toefjes op de tiramisu. Steek de nectarinepartjes er bovenop. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Garneer de tiramisu met de hazelnoten.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Dan kun je de hazelnootsiroop eventueel vervangen door 150 ml hazelnootlikeur.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tiramisu met zomerfruit en hazelnoot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ti­ra­mi­su met zo­mer­fruit en ha­zel­noot

1
1
  • 12 lange vingers
  • 50 ml hazelnootlikeur

Leg de lange vingers in een vierkant op een platte schaal en besprenkel met de siroop.

Tiramisu met nectarine, frambozen & hazelnoot stap 1.mov

Instructievideo

00:09 min.

2
2
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 el kristalsuiker
  • 250 g mascarpone

Klop de slagroom en suiker stijf en spatel door de mascarpone.

Tiramisu met nectarine, frambozen & hazelnoot stap 2.mov

Instructievideo

00:10 min.

3
3
  • 125 g verse frambozen

Prak de frambozen en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel zodat je een marmereffect krijgt. Verdeel de helft over de lange vingers.

Tiramisu met nectarine, frambozen & hazelnoot stap 3.mov

Instructievideo

00:14 min.

4
4
  • 12 lange vingers
  • 50 ml hazelnootlikeur

Doop de rest van de lange vingers in de rest van de siroop en leg op de mascarpone.

Tiramisu met nectarine, frambozen & hazelnoot stap 4.mov

Instructievideo

00:08 min.

5
5

Dek af met ⅔ van de rest van de mascarpone.

Tiramisu met nectarine, frambozen & hazelnoot stap 5.mov

Instructievideo

00:04 min.

6
6
  • 2 nectarines

Snijd ondertussen de nectarines overlangs doormidden. Draai de helften los van elkaar en verwijder de pit. Snijd de helften in partjes.

Tiramisu met nectarine, frambozen & hazelnoot stap 7.mov

Instructievideo

00:14 min.

7
7

Doe de rest van het mascarponemengsel in de spuitzak en maak toefjes op de tiramisu.

Tiramisu met nectarine, frambozen & hazelnoot stap 8.mov

Instructievideo

00:07 min.

8
8

Steek de nectarinepartjes er bovenop. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Tiramisu met nectarine, frambozen & hazelnoot stap 9.mov

Instructievideo

00:16 min.

9
9
  • 25 g ongebrande hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

Tiramisu met nectarine, frambozen & hazelnoot stap 6.mov

Instructievideo

00:13 min.

10
10

Garneer de tiramisu met de hazelnoten.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Dan kun je de hazelnootsiroop eventueel vervangen door 150 ml hazelnootlikeur.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.