Tiramisu met zomerfruit en hazelnoot
Tiramisu, maar dan net even anders. Fris door het fruit en extra crunchy door de hazelnoten. Een plaatje om te zien!
Ingrediënten
8 personen
24
lange vingers
100 ml
hazelnootlikeur
250 ml
verse slagroom
2 el
kristalsuiker
250 g
mascarpone
125 g
verse frambozen
2
nectarines
25 g
ongebrande hazelnoten
Dit heb je nodig
spuitzak
Aan de slag
Leg de helft van de lange vingers in een vierkant op een platte schaal en besprenkel met de helft van de siroop. Klop de slagroom en suiker stijf en spatel door de mascarpone.
Prak de frambozen en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel zodat je een marmereffect krijgt. Verdeel de helft over de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers in de rest van de siroop en leg op de mascarpone. Dek af met ⅔ van de rest van de mascarpone.
Snijd ondertussen de nectarines overlangs doormidden. Draai de helften los van elkaar en verwijder de pit. Snijd de helften in partjes. Doe de rest van het mascarponemengsel in de spuitzak en maak toefjes op de tiramisu. Steek de nectarinepartjes er bovenop. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Garneer de tiramisu met de hazelnoten.
Tiramisu met nectarine, frambozen & hazelnoot
Instructievideo - 01:43 min.
Tiramisu met zomerfruit en hazelnoot
Tiramisu, maar dan net even anders. Fris door het fruit en extra crunchy door de hazelnoten. Een plaatje om te zien!

nagerecht
null personen
435 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Leg de helft van de lange vingers in een vierkant op een platte schaal en besprenkel met de helft van de siroop. Klop de slagroom en suiker stijf en spatel door de mascarpone.
Prak de frambozen en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel zodat je een marmereffect krijgt. Verdeel de helft over de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers in de rest van de siroop en leg op de mascarpone. Dek af met ⅔ van de rest van de mascarpone.
Snijd ondertussen de nectarines overlangs doormidden. Draai de helften los van elkaar en verwijder de pit. Snijd de helften in partjes. Doe de rest van het mascarponemengsel in de spuitzak en maak toefjes op de tiramisu. Steek de nectarinepartjes er bovenop. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Garneer de tiramisu met de hazelnoten.
variatietip:Eten er geen kinderen mee? Dan kun je de hazelnootsiroop eventueel vervangen door 150 ml hazelnootlikeur.
bewaartip:Je kunt de tiramisu 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)24 lange vingers
100 ml hazelnootlikeur
250 ml verse slagroom
2 el kristalsuiker
250 g mascarpone
125 g verse frambozen
2 nectarines
25 g ongebrande hazelnoten
Dit heb je nodig
spuitzak