Crunchy noten-karameltiramisu
Crunchy noten-karameltiramisu
bewaar
bewaar

Crunchy noten-karameltiramisu

Een wel heel bijzondere variant van de Italiaanse klassieker!

35 min. bereiden
2 uur wachten
137waarderingen

Aan de slag

1

Doe 125 g van de suiker in een steelpan en laat op laag vuur rustig karamelliseren. Beweeg de pan af en toe om verbranding te voorkomen maar roer niet. Leg een vel bakpapier klaar. Voeg de hazelnoten toe als de karamel diepbruin van kleur is en schep om. Schenk de karamel met de noten op het bakpapier en laat helemaal afkoelen.

2

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat afkoelen op een bord. Breek de afgekoelde karamel met noten in stukken en maal 2 min. fijn in de keukenmachine. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers.

3

Meng de koffie met de likeur en schenk de helft over de lange vingers in de schaal. Splits de eieren. Doe de eidooiers met 50 g suiker in een kom. Klop tot een lichtgele crème. Doe de mascarpone in een ruime kom en roer los met een vork. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Meng de slagroom en de eiercrème door de mascarpone. Schep de pijnboompitten en de helft van de gemalen notenkaramel erdoor.

4

Schenk de helft van het mengsel over de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers 1 voor 1 ongeveer 1 sec. in de resterende koffie en leg ze in de schaal. Schenk de rest van het mascarponemengsel over de lange vingers in de schaal.

5

Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi met de rest van de notenkaramel en serveer.

variatietipIn plaats van Frangelico hazelnootlikeur kun je ook Amaretto gebruiken.
bereidingstipJe kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
dieettipHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Tiramisu maken

Instructievideo - 06:41 min.

Praliné maken

Instructievideo - 01:27 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Crunchy noten-karameltiramisu

Een wel heel bijzondere variant van de Italiaanse klassieker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig