Desserts
Desserts

Desserts

Een (feestelijk) etentje sluit je af met een lekker dessert. Maar wat zet je dan op tafel? Ga je voor zoet met zelfgebakken taart, ijs of een romige chocolademousse? Of serveer je je gasten een mooi kaasplankje? Bij Allerhande vind je de lekkerste recepten voor toetjes: voor ieder wat wils!

Chocolademousse zonder ei

Chocolademousse zonder ei

  1. Breng in een pan het water aan de kook en draai het vuur zacht. Verwarm de melk en giet in een hittebestendige kom die op de pan past. Breek de repen chocolade erboven in stukjes.
  2. Hang de kom in de pan met heet water (zonder dat deze het water raakt) en laat de chocolade langzaam in de melk au bain-marie smelten. Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen. Dat gaat het snelst door de kom 10 min. in ijskoud water te zetten. Roer het mengsel regelmatig door.
  3. Klop in een ruime kom de slagroom bijna stijf met de suiker. Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade. Laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
  4. Verdeel de mousse over de schotels. Strooi eventueel vlak voor serveren nog wat cacao of geschaafde chocoladekrullen over de mousse.