IJs
IJs

IJs

Heerlijk als dessert: zelfgemaakt ijs. Maak indruk met een luxe ijstaart of een bolletje sorbetijs. Wij smelten ervan!

IJs recepten

Frambozensorbet in oubliehoorntje
Frambozensorbet in oubliehoorntje

Frambozensorbet in oubliehoorntje

Ingrediënten

voor 8 porties
  • 1 citroen
  • 750 g verse frambozen
  • 450 g witte basterdsuiker
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 150 g tarwebloem
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 ml water
  • 1 middelgroot ei
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • ijsmachine
  • oubliehoorn-ijzer
  • deegroller
  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit. Pureer de frambozen met het citroenrasp en -sap en ⅔ van de basterdsuiker tot een dikke puree. Draai ca. 1 uur in de ijsmachine tot een egale sorbet die stevig genoeg is om bolletjes van te maken.
  2. Smelt ondertussen de boter in een pan op laag vuur. Laat even afkoelen. Meng de bloem met de kaneelpoeder, een snuf zout en de rest van de basterdsuiker in een kom. Meng de gesmolten boter, het vanille- extract, water en het ei erdoor tot een glad beslag zonder klontjes.
  3. Verhit het oublie-ijzer, bestrijk met boter en bak steeds in 3-4 min. goudbruine oublies van het beslag. Rol ze direct (pas op: heet!) om het bijgeleverde hoornvormpje (of vouw ze om het uiteinde van een deegroller in een hoornvorm met een dicht puntje). Laat 1-2 min. afkoelen en uitharden. Herhaal met de rest van het beslag tot je 8 hoorntjes (per 8 stuks) hebt.
  4. Schep bolletjes van de frambozensorbet en serveer ze in de oubliehoorntjes.