IJskoffie
IJskoffie

IJskoffie

Haal je graag een ijskoffie to go? Probeer ’m eens zelf te maken! Goed voor je portemonnee en helemaal aan te passen aan jouw smaak. Van een karamel-ijskoffie tot een iced latte met haverdrink: laat de innerlijke barista in jezelf naar boven komen.

IJskoffie recepten

IJskoffie met Nutella maken
IJskoffie met Nutella maken

IJskoffie met Nutella maken

Ingrediënten

voor 2 personen
  • 5 el Nutella
  • 165 ml Zonnatura hazelnoot rijst drink
  • 30 g ongebrande hazelnoten
  • 15 ijsklontjes
  • 100 ml Perla espresso forte
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • whiskyglazen
  • blender
  1. Laat de helft van de nutella met 1/10 van de hazelnootdrink in 1 min. op laag vuur smelten in een steelpan. Verdeel de gesmolten nutella over de binnenkant van de glazen.
  2. Hak ondertussen de hazelnoten fijn. Rooster de noten 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur.
  3. Doe de ijsklontjes, de espresso, de rest van de hazelnootdrink en de rest van de nutella in een blender. Verdeel de ijskoffie over de glazen. Garneer met de geroosterde hazelnoten.
Hoe maak je ijskoffie?
Hoe maak je ijskoffie?

Hoe maak je ijskoffie?

De basis voor ijskoffie is sterke koffie, zoals espresso - of zelfs een dubbele - of stevige filterkoffie. Na het zetten laat je de koffie even afkoelen en breng je ’m eventueel op smaak met iets zoets, zoals suiker of een speciale siroop voor in koffie. Giet de afgekoelde koffie dan in een groot glas en voeg ijsklontjes en een scheut melk of een plantaardig alternatief voor melk toe. Voor de echte genieters onder ons is er ook nog de Italiaanse variant op ijskoffie: affogato. Dat is vanille-ijs overgoten met espresso. Ook dit recept kent inmiddels veel lekkere variaties!

IJskoffie: kan dat zonder ijs?

Je kunt ijskoffie maken zonder ijs. Zet dan de koffie zodra die is afgekoeld in de koelkast om helemaal koud te worden: ten minste 1 uur. Of: giet eventueel in een afsluitbaar bakje en zet een kwartiertje in de vriezer. Giet er dan koude melk bij, of een plantaardig alternatief voor melk, en voilá: een ijskoude koffie zonder ijs.

IJskoffie: kan dat zonder ijs?
IJskoffie: kan dat zonder ijs?