Zomerse gerechten
Zomerse gerechten

Zomerse gerechten

De zomer in je bol én op je bord. Ontdek je nieuwe favoriete zomergerechten en haal de zon in je keuken, weer of geen weer. Van overvolle salades tot rokerige pulled pork van de barbecue en spannende cocktails: wij hebben dé zomerrecepten!

Gebakken aardappeltjes met courgette en gehakt

Gebakken aardappeltjes met courgette en gehakt

Ingrediënten

4 personen

4 el

milde olijfolie

300 g

gesneden rode uien

300 g

rundergehakt

2 el

shakshuka specerijenmix

1 kg

bakaardappeltjes

1

courgette

10 g

verse platte peterselie

100 g

yoghurt

1 teen

knoflook

  1. Verhit ¼ olie in een hapjespan en roerbak de ui, het gehakt en de specerijen 2-3 min. op hoog vuur. Blijf goed omscheppen.
  2. Schep het gehaktmengsel uit de pan. Voeg de rest van de olie toe aan de pan en bak de bakaardappeltjes 8-10 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes en bak de laatste 2 min. mee. De courgette mag lekker knapperig blijven.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de helft door de yoghurt. Rasp de knoflook erboven en breng de peterselieyoghurt op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Schep het gehaktmengsel door het aardappelmengsel, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep nog 1 min. om op hoog vuur. Bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de peterselieyoghurt ernaast.