Vis op de bbq

Vis op de bbq

Vis op de barbecue bereiden ingewikkeld? Allesbehalve! Ga voor een hele vis, een pakketje of spiesen. Met deze recepten word jij in no time bestempeld tot barbecuequeen of -king.

Gegrilde zalm van de BBQ maken: zo doe je dat

Gegrilde zalm van de BBQ maken: zo doe je dat

  1. Steek de barbecue aan. Leg de paprika's erop als de kooltjes smeulen en laat ze in ca. 30 min. zwart blakeren. Keer regelmatig. Snijd de blaadjes van het basilicum in reepjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Meng het basilicum, de rode peper, de ui en 2 el olie. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de salsa op smaak met citroenrasp en peper en zout.
  2. Meng 2 el olie met de knoflook en breng op smaak met peper. Bestrijk de zalmfilets hier dun mee.
  3. Neem de paprika's van de barbecue en doe ze in een plastic zak. Maak de zak dicht en laat de paprika's 20 min. rusten. Verwijder dan het vel en de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukjes. Voeg toe aan de salsa.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng met het citroensap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg ondertussen de zalmfilets op de barbecue en gril ze in 3-4 min. rosé. Keer halverwege. Verdeel de pasta over 4 borden en serveer met de zalm en de salsa.
Online BBQ magazine

Online BBQ magazine

Samen barbecueën met veel mensen (kidsproof natuurlijk!), ga je voor vega of vegan of wil je groots barbecueën met voordelige producten? Eens echt uitpakken, de beste burger bouwen en de lekkerste bijgerechten maken? In het nieuwe online BBQ-magazine geven wij je volop inspiratie en ook nog eens antwoord op al je BBQ-vragen. Haal alle benodigdheden in huis, steek de grill aan en gaan!