Forel met verse kruiden en citroen
De forellen zien er niet alleen fantastisch uit, maar smaken ook zo. Een feestje op de tuintafel!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 citroen (schoongeboend)
- 7½ g verse dille
- 10 g verse platte peterselie
- 7½ g verse tijmblaadjes
- 4 verse forel
- 2 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- barbecue
- 2 visklemmen
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan.
- Halveer de citroen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Snijd de dille en peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout. Stop de citroen en kruiden in de buikholtes.
- Meng het citroensap met de olie en bestrijk de forellen ermee. Doe in elke visklem 2 forellen en rooster de vis boven matig heet vuur in ca. 12 min. gaar. Keer regelmatig.
variatietip:
Vervang de citroen door limoen of door sinaasappel, dat combineert ook goed met de karakteristieke smaak van forel.

Forel met verse kruiden en citroen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 220 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 320 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Forel met verse kruiden en citroen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Forel met verse kruiden en citroen

Steek de barbecue aan.

- 1 citroen
- 7½ g verse dille
- 10 g verse platte peterselie
- 7½ g verse tijmblaadjes
Halveer de citroen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Snijd de dille en peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm.

- 4 verse forel
Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout. Stop de citroen en kruiden in de buikholtes.

- 2 el traditionele olijfolie
Meng het citroensap met de olie en bestrijk de forellen ermee.

Doe in elke visklem 2 forellen en rooster de vis boven matig heet vuur in ca. 12 min. gaar. Keer regelmatig.
variatietip:
Vervang de citroen door limoen of door sinaasappel, dat combineert ook goed met de karakteristieke smaak van forel.