bewaar
Zalm met venkel, sinaasappel en verse kruiden
Zalm met venkel, sinaasappel en verse kruiden
bewaar

Zalm met venkel, sinaasappel en verse kruiden

Handig: de zalm gaat met de venkel en sinaasappel de oven in. Kun jij alvast verder met het bijgerecht.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

venkelknol

1

sinaasappel

630 g

verse zalmfilet

1 el

traditionele olijfolie

15 g

verse platte peterselie

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Handig: de zalm gaat met de venkel en sinaasappel de oven in. Kun jij alvast verder met het bijgerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de onderkant en stengels van de venkelknol, halveer de knol en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de sinaasappel in plakken van een ½ cm.

2

Verdeel de venkel over de lengte van de ovenschaal (ter grootte van de zalm) en verdeel er de sinaasappel over. Leg hier de zalm op. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de zalm afhankelijk van de grootte ca. 15-20 min. in het midden van de oven.

3

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd de grote blaadjes grof. Neem de zalm uit de oven en verdeel er vlak voor serveren de kruiden over.

tip

bereidingstipJe kunt de zalm in zijn geheel voorbereiden (tot en met stap 2), afgedekt bewaren in de ovenschaal in de koelkast en op de dag zelf afbakken.

Zalm met venkel, sinaasappel en verse kruiden

Instructievideo - 00:20 min.