Zalm met venkel, sinaasappel en verse kruiden
Handig: de zalm gaat met de venkel en sinaasappel de oven in. Kun jij alvast verder met het bijgerecht.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 venkelknol
- 1 sinaasappel
- 630 g verse zalmfilet (één stuk)
- 1 el traditionele olijfolie
- 15 g verse platte peterselie
- 15 g verse basilicum
Keukenspullen
- ovenschaal
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de onderkant en stengels van de venkelknol, halveer de knol en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de sinaasappel in plakken van een ½ cm.
- Verdeel de venkel over de lengte van de ovenschaal (ter grootte van de zalm) en verdeel er de sinaasappel over. Leg hier de zalm op. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de zalm afhankelijk van de grootte ca. 15-20 min. in het midden van de oven.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd de grote blaadjes grof. Neem de zalm uit de oven en verdeel er vlak voor serveren de kruiden over.
bereidingstip:
Je kunt de zalm in zijn geheel voorbereiden (tot en met stap 2), afgedekt bewaren in de ovenschaal in de koelkast en op de dag zelf afbakken.

Zalm met venkel, sinaasappel en verse kruiden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 200 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 200 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Zalm met venkel, sinaasappel en verse kruiden
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zalm met venkel, sinaasappel en verse kruiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 venkelknol
Snijd ondertussen de onderkant en stengels van de venkelknol, halveer de knol en snijd in plakken van een ½ cm.
- 1 sinaasappel
Snijd de sinaasappel in plakken van een ½ cm.
Verdeel de venkel over de lengte van de ovenschaal (ter grootte van de zalm) en verdeel er de sinaasappel over.
- 630 g verse zalmfilet
- 1 el traditionele olijfolie
Leg hier de zalm op. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout.
Rooster de zalm afhankelijk van de grootte ca. 15-20 min. in het midden van de oven.
- 15 g verse platte peterselie
- 15 g verse basilicum
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd de grote blaadjes grof. Neem de zalm uit de oven en verdeel er vlak voor serveren de kruiden over.
bereidingstip:
Je kunt de zalm in zijn geheel voorbereiden (tot en met stap 2), afgedekt bewaren in de ovenschaal in de koelkast en op de dag zelf afbakken.