Zalm met ven­kel, si­naas­ap­pel en ver­se krui­den

Handig: de zalm gaat met de venkel en sinaasappel de oven in. Kun jij alvast verder met het bijgerecht.

(9) waardeer
hollands hoofdgerecht Handig: de zalm gaat met de venkel en sinaasappel de oven in. Kun jij alvast verder met het bijgerecht. 8 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de onderkant en stengels van de venkelknol, halveer de knol en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de sinaasappel in plakken van een ½ cm.
  2. Verdeel de venkel over de lengte van de ovenschaal (ter grootte van de zalm) en verdeel er de sinaasappel en de tijm uit de kruidenmix over. Leg hier de zalm op. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout.
  3. Rooster de zalm afhankelijk van de grootte ca. 15-20 min. in het midden van de oven. Snijd ondertussen de rest van de kruiden fijn. Neem de zalm uit de oven en verdeel er vlak voor serveren de kruiden over.

bereidingstip:

Je kunt de zalm in zijn geheel voorbereiden (tot en met stap 2), afgedekt bewaren in de ovenschaal in de koelkast en op de dag zelf afbakken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zalm met venkel, sinaasappel en verse kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm met ven­kel, si­naas­ap­pel en ver­se krui­den

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 venkelknol

Snijd ondertussen de onderkant en stengels van de venkelknol, halveer de knol en snijd in plakken van een ½ cm.

3
3
  • 1 sinaasappel

Snijd de sinaasappel in plakken van een ½ cm.

4
4
  • 15 g AH Excellent verse kruidenmix voor vis

Verdeel de venkel over de lengte van de ovenschaal (ter grootte van de zalm) en verdeel er de sinaasappel en de tijm uit de kruidenmix over.

5
5
  • 630 g verse zalmfilets
  • 1 el traditionele olijfolie

Leg hier de zalm op. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout.

6
6

Rooster de zalm afhankelijk van de grootte ca. 15-20 min. in het midden van de oven.

7
7

Snijd ondertussen de rest van de kruiden fijn. Neem de zalm uit de oven en verdeel er vlak voor serveren de kruiden over.

bereidingstip:

Je kunt de zalm in zijn geheel voorbereiden (tot en met stap 2), afgedekt bewaren in de ovenschaal in de koelkast en op de dag zelf afbakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.