bewaar
Forel in krant met barbecuestokbrood
Forel in krant met barbecuestokbrood
bewaar

Forel in krant met barbecuestokbrood

Door de krant behoudt de vis zijn smaak en is hij lekker snel gaar.

20 min. bereiden
20 min. wachten
redelijk pittig
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

verse forel

2

traditionele olijfolie

2

witte uien

1

citroen

2 el

traditionele olijfolie

15 g

verse dragon

1

rode peper

1 teen

knoflook

125 g

roomboter zeezout

1

vers stokbrood artisanale wit

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • kranten

  • keukentouw

Door de krant behoudt de vis zijn smaak en is hij lekker snel gaar.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Leg op elke krant 2 forellen met de olijfolie. Snijd de uien in ringen en de citroen in plakken, houd het rasp achter. Verdeel met de olijfolie over de vissen. Breng op smaak met peper en zout. Rol de kranten strak op en bind vast met keukentouw. Leg de pakketten 5 min. in een bak water, zodat ze door en door nat zijn.

2

Meng het citroenrasp, de dragon, rode peper, knoflook en boter. Snijd halve broden 10 keer in. Vul de sneetjes met boter en wikkel in aluminiumfolie. Als de barbecue heet is, leg je de vispakketten op de barbecue. Rooster 20 min. Leg de stokbroodpakketjes er na 10 min. bij en keer dan ook de vis. Maak de krant voorzichtig open en verwijder het vel van de vis. Fileer de vis en serveer met het stokbrood.

tip

Forel in krant met barbecuestokbrood

Instructievideo - 03:52 min.