bewaar
Forel op kruidig zoutbed
Forel op kruidig zoutbed
bewaar

Forel op kruidig zoutbed

30 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

gedroogde Italiaanse kruiden

4

verse forel

500 g

grof zeezout

6 el

traditionele olijfolie

700 g

vastkokende aardappel

2

rode uien

2

courgette

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel een kwart van kruiden over de binnenzijde van vissen. Meng de rest van de kruiden door het zout en leg dat op de bodem van de ovenschaal. Leg de forellen erop en besprenkel met de olijfolie. Dek de schotel af en plaats in het midden van de oven. Laat de vis ca. 20 min. gaar bakken.

2

Boen de aardappels schoon en snijd ze in blokjes. Kook ze 10 minuten en laat ze uitlekken. Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Voeg de aardappelblokjes toe en laat 5 min. meebakken.

3

Neem de forellen van het zoutbed en schud het overtollig zout eraf. Serveer de vis met de aardappel-courgetteschotel.